FC Nordsjælland henter Mariah Lee i Celtic

14.08.2021 09:59

25-årige Mariah Lee skifter til vores Gjensidige Kvindeliga-trup. Amerikaneren har både erfaring fra det højeste niveau fra den amerikanske college-system og har spillet professionelt i både schweizisk, amerikansk og senest skotsk fodbold.

– Jeg voksede op og spillede fodbold samt en masse andre sportsgrene, men jeg fik tilbudt at spille for Stanford University, da jeg gik i High School og var på diverse regions- og landsholdhold. På Stanford vandt vi det nationale mesterskab, og så dimitterede jeg og tog en Master på Wake Forest University, hvor jeg spillede endnu et år, inden jeg begyndte min profesionelle fodboldkarriere, fortæller Lee og fortsætter:

– Først spillede jeg i Schweiz hos FF Lugano, derefter for Celtic i Skotland, så var jeg tilbage i USA, hvor jeg spillede for OL Reign og nu er jeg her i Danmark.

– Jeg har en bachelor i historie, og jeg har en Master i management. Jeg elsker bare at lære, og det er også en af grundene til, at jeg har taget min karriere til Europa. Kontinentet er meget ældre end USA og Nordamerika, så jeg lærer om kulturne og historien, hvilket jeg virkelig nyder.

Selvom Mariah kun har været i Farum i en lille uges tid, så føler hun sig allerede meget velkommen i klubben og glæder sig til at kunne gøre en forskel på banen:

– Alle virker så søde og venlige her, og jeg elsker, at det hele er så åbent, og at vi er så integrerede med herresiden. Alle vinker og hilser på kryds og tværs til hinanden, og det er virkelig unikt og specielt, at vi kvinder har adgang til de samme ressourcer og faciliteter, som herreholdet har. Jeg tror på, at det kan hjælpe os med at nå til det næste niveau og præstere bedre, fordi der er blevet investeret i vores hold.

– Jeg ser frem til at spille og score en masse mål. Forhåbentlig kan jeg slå mit navn fast her og bruge min tid til at vokse og udvikle mig.

– Da jeg voksede op, så jeg altid det amerikanske fodboldlandshold spille. Så det har altid været min drøm at repræsentere holdet ved OL og ved Verdensmesterskaberne, de største scener i verden. Men det er også et mål at spille i de største ligaer på klubplan, hvor jeg gerne skal score nogle mål og gøre det godt.

– Udenfor banen går jeg meget op i social retfærdighed. Jeg har som sagt en bachelorgrad i historie, men jeg har også studeret for at starte med jurastudierne og forhåbentlig blive dommer. Jeg brænder meget for lighed, så jeg vil gerne hjælpe folk fra beskedne baggrunde med at lykkedes i livet. Jeg vil gerne gøre en forskel for dem, som ikke har en stor stemme eller stor magt.

Sportsdirektør Mikkel Hemmersam:

– Vi er rigtige glade for at kunne tilføje Mariah til vores meget talentfulde trup. Hun kommer til fra Celtic og har en fortid på store og dygtige universiteter i USA, så hun har allerede en del erfaring på trods af sin unge alder.

– Mariah er en hurtig spiller med store kvaliteter i den offensive del og kommer forhåbenligt til at gøre en forskel på vores hold og i Gjensidige Kvindeliga.

Mariah har fået nummer syv i truppen og vil fra den kommende uge blive en fast del af truppen. Velkommen til!