Opdatering fra U19: Kommet godt fra land

09.10.2024 10:30

Vores U19-hold er for alvor kommet i gang med sæsonen i de hjemlige ligaer, hvor U19-drengene har spillet fem kampe i U19 Ligaen og to kampe i Ungdomspokalen, mens pigerne har været i aktion seks gange i U19 Ligaen og én gang i Ungdomspokalen.

Begge hold har fået en god start på sæsonen, hvor vi er sikkert videre i begge pokalturneringer og stadig ligger rigtig godt til i ligaerne. U19-drengene har efter de første fem kampe et pointgennemsnit på 2,4 med fire sejr, et nederlag og en overbevisende målscorer på 13-1. U19-pigerne har allerede samlet 15 point sammen, hvilket giver et pointgennemsnit på 2,5, som er kommet på baggrund af en målscore på 23-7 efter de første seks kampe.

Vi har i denne uge taget en snak med de to cheftrænere, Sune Jensen og Emil Aske Strand Hansen, om starten på sæsonen helt generelt og hvad de ser frem til i den kommende tid.

U19-drenge

Med en målscore på 13-1 efter de fem første kampe har U19-drengene fået en meget solid start på sæsonen i U19 Ligaen, og Sune Jensen beretter om en stærkt U19-trup og generel tilfredshed og indledningen på sæsonen.

- Vi har først og fremmest været glade for at komme i gang igen. Dertil har det været en sæsonstart, hvor vi har formået at score en masse mål og lukke af bagtil, hvorfor vi ikke har inkasseret så mange mål. Så det har vi været glade for.

- Vi har et rigtig stærkt U19-mandskab, der er særligt gode i vores defensive organisation, hvor alle 11 spillere på banen arbejder benhårdt i det defensive. Derudover er vi også ret tilfredse med at have fået scoret 13 mål i de første fem kampe, selvom vi gerne havde set, at vi havde skabt lidt flere chancer. Men der er altid plads til forbedringer, og så har vi jo noget at forbedre.

U19-drengene kunne i sidste uge løfte Ungdomspokalen over hovedet, hvorfor de går ind til dette år pokalturnering som forsvarende mestre, og vi har i turneringens indledning levet op til favoritværdighed med storsejre over LSF og BK Friheden. I næste runde venter Roskilde Boldklub, og Sune Jensen ser altid lidt ekstra frem til pokalkampene, da de har en evne til at blive spændende.

- Det er altid en interessant turnering at spille, hvor man nogle gange møder nogle hold, man ikke er vant til at møde. Nu har vi hidtil mødt to hold, der ligger en del rækker under os, men vi har før oplevet at de hold, som ligger én række under os er med til at skabe virkelig gode kampe. Så vi håber at få nogle gode kampe i løbet af sæsonen, hvor vi i næste runde af pokalturneringen møder Roskilde, som vi håber bliver en god og spændende kamp.

Sune Jensen er nu trådt ind i sin anden sæson som U19-drengetræner, og igen i år er der nye udfordringer at forholde sig til, da vi er blevet inviteret til Premier League International Cup, som er en U21-turnering, hvor vi møder hold som Liverpool, Fulham, Norwich og Manchester United.

- Jeg håber, at vi igen får en sæson, hvor drengene får en masse gode træningspas og kampminutter, som er forudsætningen for, at de kan tage det næste skridt i deres karriere. Det er det vigtigste for os.

- Der er blevet sat nogle gode træningstider op for os, og der venter os en masse gode kampe i U19 Ligaen, hvor vi også kan krydre det med nogle internationale kampe til Premier League Cup.

- Det er klart, at der stadig er et niveauspring fra U19 Ligaen til Superligaen, som vi håber, at de internationale kampe til Premier League Cup kan hjælpe os med at mindske. Så overordnet ser jeg frem til, at vi kan udfordre og udvikle spillerne, så de forhåbentlig kan tage det næste skridt.

I indeværende sæson har vi allerede set flere af de spillere, der i sidste sæson var en fast del af U19-holdet, få en større rolle på Superliga-holdet, hvor Sindre Walle Egeli, Lucas Høgsberg og Justin Janssen har fået værdifulde minutter, og Noah Markmann er blevet rykket fast op i Superliga-truppen.

Sune Jensen påpeger, at de på U19 er priviligeret af at få en masse spillere op som er uddannet på et rigtig højt niveau fodboldmæssigt, hvorfor han sender meget cadeau videre ned på akademiet.

- Hele akademiet fortjener stor cadeau for det vi ser på Superliga-holdet nu. Der bliver leveret et godt stykke arbejde på hele akademiet, som betyder, at der bliver leveret nogle gode spillere til Superliga-truppen. Det starter allerede nede i de unge år, hvorfor vi på U19 ikke kan tage hele æren for det. Vi får lov til at smide lidt ekstra krymmel på spillerne på U19, men alle spillerne er virkelig blevet uddannet godt op igennem årgangene.

Nu ser U19-drengene ind i en landsholdspause, hvilket betyder, at der første er kamp i U19 Ligaen lørdag den 19. oktober, hvor vi får besøg af Brøndby IF i Right to Dream Park, og Sune Jensen forventer en kamp, der bliver spillet i et højt tempo.

- Vi forventer en kamp, hvor begge hold gerne vil angribe og presse højt. Så jeg forventer, at vi kommer til at se en kamp med en masse fart, som vi normalvis ser, når FC Nordsjælland og Brøndby IF møder hinanden. Der er ofte et højt tempo i kampen, og det glæder vi os til på den anden side af landsholdspausen.

U19-piger

Emil Aske Strand Hansen fortæller om en indledning på sæsonen, der i det store hele har været rigtig god, hvor man på trods at et nederlag i sæsonåbneren har formået at slå tilbage og få fokus tilbage på de vigtige ting.

- Jeg synes, at vi har haft en rigtig fin sæsonstart. Vi startede lidt sløvt men er siden da kommet rigtig godt fra land. Det er ikke set ud fra vores resultater men med fokus på vores hverdag, optakter og uger generelt har forløbet. Udtrykket vi har og spiller med i kampene, bliver bedre og bedre. Jeg så dog gerne, at vi blev endnu bedre til at kontrollere kampene.

- Vi stiller rigtige høje krav til os selv. Vi stiller os ikke tilfreds med det, vi allerede har opnået, men søger hele tiden at udvikle os, hvilket også er klubbens DNA, synes jeg. Vi har hele tiden viljen til at forbedre os uanset, hvordan det går, og det mindset syntes jeg også, at pigerne har haft med ind til den her sæsonstart.

- Det var et hårdt slag for pigerne, da vi fik et nederlag i den første kamp, men så har de formået at slå tilbage og har ikke set sig tilbage siden.

Traditionen tro betyder en ny sæson på U19, at der kommer nye spillere op, og Emil Aske Strand Hansen påpeger, at de har præsteret på et rigtig godt niveau, hvilket også kan ses på de seneste landsholdsudtagelser, hvor 15 spillere repræsenteret fordelt på U16 og U17-landsholdene.

- Dertil er det igen fedt at se vores unge spillere præstere på et virkelig højt niveau, hvilket man også kan se på de seneste landsholdsudtagelser, hvor vi var stærkt repræsenteret. Og det siger rigtig meget om det, vi har fået skabt heroppe. Vi har skabt et rigtig godt udviklingsmiljø for vores unge piger, hvor faciliteterne og hele vores setup er helt vildt godt.

- Vi kan også se, at de spillere der kommer ind udefra, rykker sig meget på kort tid. Det er selvfølgelig hårdt, da vi kræver meget af dem og vores spillestil godt kan virke kompliceret, når man kommer ind udefra, men jeg ser det hele som et tegn på, at vi er et rigtig godt sted. Landsholdene er også opmærksomme på, at den uddannelse spillerne får her hos os er rigtig god, hvorfor det også ses på ungdomslandsholdene.

Vi ser flere og flere af vores egne spillere på vores Kvindeliga-hold, hvilket glæder Emil Aske Strand Hansen, der også påpeger, at det er målet, de hele tiden stræber efter at gøre endnu bedre.

- Vores mål er altid at forbedre og udvikle os. Jeg synes stadig, at vi kæmper med nogle af de samme ting, som vi også kæmpede med i sidste sæson, hvorfor vi stadig er et stykke fra at kunne sige, at vi har spillet en perfekt kamp. Vi har rigtig mange gode kampe og kampe, hvor vi har perioder, der er perfekte. Vi vil gerne måle os mod de bedste internationale hold, hvorfor det er fedt, at vores 09’ere og 10’ere i næste uge skal til Mallorca, så vi kan se, hvor vi står.

- Derudover er vores overordnet mål at udvikle så mange spillere som muligt til Kvindeliga-holdet. Det handler ikke kun om for os at udvikle trup spillere, men etablerede Kvindeliga-spillere der spiller fast. Vi er på vej, men det er også en af årsagerne til, at vi kræver så meget af vores unge spillere.

I weekenden får U19-pigerne besøg af Kolding IF hjemme i Right to Dream Park klokken 13, hvor viljen til sejr er endnu større end tidligere, da det netop var Kolding IF, der slog os i sæsonåbneren, og derfor er de eneste, som har formået at tage point fra os i indeværende sæson.

Cheftræneren og resten af truppen ser frem mod en tempofyldt og fed fodboldkamp, hvor der også er plads til at sende flotte roser i retning mod Kolding.

- Det bliver helt sikkert en fed kamp. Jeg synes, der skal lyde en stor ros til Kolding for deres måde at gøre tingene. Deres U19-træner gør et utrolig stort stykke arbejde, hvor de også bruger rigtig mange unge spillere og generelt gør meget for at udvikle deres spillere. Så stor ros til dem.

- Derudover er det et hold, der endnu ikke har tabt en kamp i U19 Ligaen. Det er et rigtig stærkt hold, så jeg er sikker på, at det bliver en fed kamp. I seneste indbyrdes møde straffede de os på vores fejl, og der skal vi være bedre til at kunne styre spillet denne gang og i perioder måske spille med mindre risiko.

- Det bliver en virkelig fed kamp, hvor jeg håber, at vi kan tage noget læring med fra sæsonens første kamp. Jeg er overbevist om, at det bliver en kamp, der bliver spillet i et højt tempo, og det kan vi jo godt lide. Pigerne glæder sig.