FCN skriver historie: Første danske hold i Premier League International Cup

15.08.2024 16:00

FC Nordsjælland er som det første danske hold i historien inviteret med til den prestigefyldte internationale turnering, Premier League International Cup, som løber af stablen fra slut september til maj 2025. 

Premier League International Cup er en turnering bestående af 12 af Englands bedste akademihold og 12 af de bedste akademihold fra resten af Europa. Holdene er såkaldte U21-hold med spillere fra 2003 og opefter, hvorfor det for FC Nordsjællands tilfælde bliver et hold bestående af en blanding af U19- og Superligaspillere - dog med dispensation til at få 3 spillere ældre end årgang 2003 med.  

Format
Turneringen er opdelt i tre grupper med otte hold i hver. 

Hvert engelske hold spiller mod hvert af de fire internationale hold i deres gruppe.

De engelske hold møder ikke hinanden, og de internationale hold spiller heller ikke mod hinanden i gruppespillet.

De to bedste hold fra hver gruppe samt de to bedste tredjepladser avancerer til kvartfinalerne.

I knockout-fasen afgøres kampene i enkeltstående opgør, hvor der er forlænget spilletid og derefter straffespark, hvis kampen er uafgjort efter 90 minutter.

Alle kampe spilles i England.

Alexander Riget - Technical Director FC Nordsjælland

- Vi er kommet med i denne turnering, fordi vi har spillet mange kampe mod internationale modstandere med vores ungdomshold. Vi har deltaget i rigtig mange internationale turneringer med vores akademi-hold og har derigennem etableret os som en klub og et akademi, rigtig mange kender. - Vores førstehold har også haft en rigtig fin europæisk kampagne sidste år, hvor vi har spillet med rigtig mange unge spillere. Så det er et sammensurium af mange års arbejde, hvor vi har vist, at vi er gode til at udvikle talenter. Og i og med at det her er en turnering for spillere fra 2003 og opefter, så går det meget godt i tråd med formatet - og derfor fik vi en invitation til at deltage. Og det er vi selvfølgelig enormt stolte over og glade for. - Som klub kommer det naturligvis også til at gavne os i forhold til den modstand, vi må forvente at få i sådan en turneringen. Vi bliver matchet på et rigtig højt niveau - og der kommer til at være nogle helt andre rammer end det, vi eksempelvis oplever til Future Cup-turneringen herhjemme. Hele setuppet er ret stort. - Det er selvfølgelig en rigtig stor anerkendelse af os som klub, at vi bliver inviteret med i sådan en turnering her. Og det er også et vigtigt skridt i forhold til vores spillerudvikling. For det er en rigtig god platform til at klargøre nogle spillere til at spille seniorfodbold. Der kommer lidt pres på, der er lidt tv, og man møder nogle dygtige spillere, ligesom nogle af kampene spilles inde på klubbernes stadioner. - Det betyder en del, at vi får lov at være en del af sådan en turnering her. For det gør, at vi forhåbentlig kan udvikle vores spillere endnu bedre. Det er en tilføjelse til vores i forvejen gode udviklingsprogram. Det er en ekstra arena, hvor vi kan udvikle spillere på et højt niveau. - Og så er det selvfølgelig rigtig godt for os som klub at være med i det selskab. For det giver os en nogle relationer til en masse klubber rundt omkring i verden, som selvfølgelig også gør det nemmere at arrangere de næste kampe, udveksle idéer og få erfaringer.

Sune Jensen, U19-cheftræner 

- Når jeg tager de trænerfaglige briller på, så er det selvfølgelig rigtig godt for os at få lov at deltage i sådan en turnering som denne. Vi forventer, at vi bliver mødt af modstandere på et rigtig højt niveau. Spillerne kommer til at blive testet på et niveau, der ligger imellem U19-ligaen og Superligaen. Det er det skridt, spillerne i Danmark sommetider mangler. Så derfor forventer vi en turnering, der er på et virkelig højt niveau. 

- For U19-drengene kommer det til at handle om, at de skal bruge den erfaring, de får opbygget i løbet af turneringen, til at vænne sig til det næste niveau tempomæssigt.