Sæsonen på akademiet: Vi har skabt ét akademi

01.07.2024 14:30

Sæsonen 2023/2024 er gået på hæld, og det er derfor tid til at se tilbage på sæsonen for akademiet. 

Det har været en sæson, der har båret meget præg af vores strategiske ændring om at skabe ét samlet akademi, hvor både pigerne og drengene er under samme tag og har samme muligheder.

Derudover har det været en vild sæson for mange af akademiholdene, der både har spillet mange internationale kampe og turneringer og præsteret på et utrolig højt niveau i de hjemlige ligaer og pokalturneringer. Vores pigeprogram på akademiet har blandt andet vundet det hele i Danmark lige fra U14 op til Kvindeligaen, som du kan læse mere om her

Sæsonen har endnu en gang været et bevis på, at vi fortsat leverer dygtige spillere til vores seniorhold. I Superligaen har fire af vores egne spillere i form af, Zidan Sertdemir, Christian Rasmussen, Andreas Gülstorff og Sindre Walle Egeli, fået debut i den forgangne sæson. Dertil har vi set flere af vores U19-pigespillere levere på et utrolig højt niveau for Kvindeliga-holdet, der har vundet "The Double".

Vi har taget en snak med akademidirektør, Juan Jose Jacob Peñalver, om sæsonen på akademiet - og der hersker ingen tvivl om, at det var en stolt akademidirektør.

- Der er blevet skabt en masse positive synergier i løbet af denne sæson, og det er jeg utrolig stolt og glad for. Det tror jeg også, vi har set resultaterne af i den netop afsluttede sæson, hvor vi har været dominerende på hele pigesiden.

- Vi har taget virkelig store skridt på pigesiden. Jeg er enormt glad for, hvordan det er lykkedes os at sætte et fuldt professionelt setup op omkring alle vores pigehold, hvor pigerne får de fuldstændig samme muligheder som vores drenge.

Ét akademi

- Jeg synes, at vi er kommet til et sted, hvor vi er meget mere på rette spor i forhold til vores strategiske arbejde, som vi har haft meget fokus på de sidste mange måneder. Det er både i forhold til scouting, rekruttering, skole, individuel udvikling og spilleruddannelse. Vi arbejder alle efter samme mål og plan, og det begynder vi også at kunne se udbyttet af. - Det har også været en sæson, hvor vi som klub igen har lagt kræfter i at skubbe til barren for, hvad der kan lade sig gøre. Vi nøjes ikke. Vi vil gerne være ambitiøse og nysgerrige i forhold til, hvordan vi kan flytte vores eget loft, men uden at gå på kompromis med vores værdier. - Jeg tror, alle i og omkring klubben kniber sig selv lidt i armen, når vi kigger på denne sæsons resultater på kvinde- og pigesiden. Vi har vundet Gjensidige Kvindeligaen og Gjensidige Kvindepokalen samtidig med, at vi har givet klart flest spilleminutter og muligheder til vores unge talenter. Det er helt fantastisk. - Det har været en vild sæson. Især hvis vi ser på, hvordan det er lykkedes os at få integreret vores akademier på drenge- og pigesiden, så det er blevet ét samlet akademi. Vi står nu på bagkant af en sæson og kan sige, at vi nu er ét akademi, hvor både drenge- og pigesiden får glæde af hinanden.

"Medarbejderne fortjener en kæmpe cadeau"

- Jeg skylder at give en kæmpe cadeau til staben omkring alle vores hold – fra Kvindeliga og Superliga ned gennem alle akademiholdene. Vores medarbejdere har på meget kort tid formået at levere utrolig gode resultater. Det viser med al tydelighed, hvordan der er blevet arbejdet med vores spillestil, tydeligheden i vores udviklingsprogram og kontinuiteten i det vi gør og siger. - Der er så stor tydelighed omkring den måde, vi udvikler og arbejder med vores spillere – både på og uden for banen. Det er hele forudsætningen for, at vi har mulighed for at spille med nogle af vores egne spillere i vigtige Kvindeliga-kampe, pokalkampe og Superliga-kampe, hvor de falder helt naturligt ind i vores spilkoncept. Det viser meget tydeligt, hvem vi er og hvordan, vi arbejder med udvikling. Vi udvikler spillere på et virkelig højt niveau.