Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Sports Photo

Jan Laursen stopper i FC Nordsjælland til sommer

12.01.2024 09:00

Sportschef Jan Laursen ønsker nye udfordringer efter indeværende sæson, hvor han planlægger at starte eget konsulent- og rådgivningsfirma. Processen med at finde en ny sportschef for 3F Superliga-holdet er allerede sat i gang.

Jan Laursen er med rette i flere omgange og sammenhænge blevet kaldt Mr. FC Nordsjælland. Laursen har dedikeret mere end 25 år af sit liv til klubben, hvor han startede som spiller, blev klubbens første administrationsmedarbejder og senere har varetaget ansvar i flere nøglepositioner inkl. sportsdirektør, sportschef, akademileder og bestyrelsesformand.

Fra sommer byder fremtiden imidlertid på udfordringer uden for FCN. Jan Laursen forventer at starte som selvstændig i en konsulent- og rådgivningsfunktion for både klubber, spillere, trænere og andre funktioner i fodboldbranchen med udgangspunkt i den mangeårige erfaring og sit store, danske og internationale netværk.

 

Jan Laursen: 

- Det har selvsagt været en ekstrem svær beslutning. Når man er et sted, hvor man har det så godt og har så mange følelser og nære venskaber involveret, som jeg har haft det gennem alle årene i FCN, så er det tæt på umuligt at træffe den beslutning og ikke mindst den rette timing for den. I løbet af det seneste år har jeg dog kunnet mærke, at tiden var ved at være inde til at udfordre mig selv på en ny bane og give stafetten videre.

- Jeg har i en del år leget med tanken om at benytte alle de ting, jeg har lært gennem årene, til andet end det, man nødvendigvis kommer til i klubregi – og samtidig i højere grad selv være herre over min kalender og tid. Det har altid været en stor motivation for mig at hjælpe andre med deres udvikling og hjælpe med at åbne døre for dem, når de skulle videre ud på deres næste rejse, uanset om det var i Danmark eller på den store, internationale scene. Det ønsker jeg i endnu højere grad at dedikere min tid til, ligesom jeg også meget gerne vil hjælpe klubber, trænere m.m. med de ønsker, drømme og behov de måtte have.

- Jeg er dybt taknemmelig for, at klubbens ejerskab og ledelse har udvist så stor forståelse for mit ønske, og at vi sammen har kunnet forberede os bedst muligt på dette. Som jeg har sagt mange gange før, er en af styrkerne i FCN, at vi arbejder sammen som et hold om tingene, og jeg glæder mig over at vide, at jeg efterlader klubben i de bedste hænder og på et fantastisk sted.

 

Tom Vernon, bestyrelsesformand i FC Nordsjælland:

- Det er svært at kommentere på Jan og umuligt at kvantificere hans bidrag til FCN og hele Right to Dream-gruppen. Til gengæld er det nemt at sige, at Jan på min lange og mangfoldige rejse gennem fodboldens verden er et af de få mennesker, jeg betragter som en ægte ven for livet.

- Hans venskab er kendetegnet ved tillid, loyalitet og frem for alt ærlighed. Det er de samme værdier, han byggede FCN på igennem et kvart århundrede.

- I en klub, der er globalt anerkendt som førende indenfor sit felt, har Jan en lige så stor andel i udviklingen som hver af de unge spillere, alle kan se på banen. FCN’s præstationer og milepæle ville ikke være nået og opnået uden Jan, og det samme gælder RTD’s globale ekspansion og de muligheder, vi nu kan tilbyde unge mennesker på flere kontinenter.

- Jan har en fin og unik arv på globalt plan, og selvom jeg kommer til at savne ham professionelt – bortset fra hans jokes – vil hans venskab med FCN, RtD og mig selv fortsætte. Tak, Jan.

 

Også fra ejerskabet bag Right to Dream og FC Nordsjælland lyder der en stor tak til Jan Laursen.

- Alle med tilknytning til FC Nordsjælland skylder Jan Laursen en stor tak for hans enestående indsats for klubben og den ledelse og vision, han har udvist gennem så mange år. Arven, han efterlader, er en unik klub, der er blandt Danmarks mest succesrige på både herre- og kvindesiden, som er anerkendt verden over for sin enestående satsning på ungdommen og måske vigtigst af alt afspejler de allerbedste værdier som organisation, siger Mohamed Mansour, bestyrelsesformand i Man Capital, ejerskabet bag Right to Dream og FCN.

- Helt fra vores første dag i FCN har Jan været ekstremt hjælpsom og støttende, og jeg har lært så meget af ham og nydt at arbejde sammen med ham. Han er et ganske særligt menneske, der har været med til at opbygge en ganske særlig klub. Han vil altid være meget velkommen i FCN, og vi ønsker ham alt det bedste med de nye udfordringer til sommer, tilføjer Loutfy Masour, CEO i Man Capital.

 

Jan Laursen vil fortsætte på vanlig vis frem til sommer, hvor der vil blive taget en ordentlig afsked i forbindelse med en Superliga-kamp hjemme i Right to Dream Park.

Jan Laursen: Vigtigt at finde det rigtige tidspunkt

Jan Laursens position skal genbesættes

FC Nordsjælland har allerede sat gang i processen med at finde en ny sportschef for 3F Superliga-holdet i klubben. 

Et udvalg i klubben bestående af Right to Dreams Group Technical Director, Flemming Pedersen, Right to Dreams Head of Football, Mads Davidsen, FCN’s tekniske direktør, Alexander Riget, og FCN’s Director of Football Operations, Phil Radley, er i gang med at finde den bedst mulige kandidat til at afløse Jan Laursen i rollen som sportschef for 3F Superliga-holdet i FCN.

 

Flemming Pedersen, Group Technical Director i Right to Dream:

- Vi er godt i gang og ved, at det er vigtigere at gøre arbejdet ordentligt end at gøre det hurtigt. Vi er i den gode situation, at vi for det første har Jan på holdet frem til sommer og for det andet har en organisation, hvor ingen arbejder alene. Derfor har vi flere dygtige folk, som længe har været involveret i arbejdet omkring den sportslige ledelse, så vores sportslige afdeling ikke kommer til at mærke ændringer i hverdagen, eller at udviklingen på de forskellige områder bremses.

- Det er en umulig opgave at erstatte Jan Laursen én til én, og det er heller ikke det, vi stræber efter. Vi kigger både internt i gruppen og eksternt for at finde den bedst mulige kandidat til at føre klubben videre med samme kurs mod det potentiale, vi alle føler, den har. Og vi er meget fortrøstningsfulde omkring den proces. Når vi finder den rette, kan vi også sagtens se et scenarie, hvor Jan selv er med til at lære den nye sportschef i FCN op, så vi sikrer den bedst mulige overdragelse af ansvaret og ikke mindst vidensdeling af den kultur, som Jan alle årene har været så fremragende en eksponent for hos os.

 

Trine Hesselund Hopp Møller, CEO i FC Nordsjælland:

- Samarbejde er et nøgleord i FCN, og det har Jan altid været garant for. Han vil uden tvivl blive savnet, og derfor er det også vigtigt, at vi har et stærkt hold i og omkring den sportslige ledelse, som har fået mulighed for en god og rolig proces i forbindelse med at finde den rette afløser.

- Som organisation søger vi altid at være på forkant med tingene, og vi tror på, at den tilgang generelt vil løfte os på den lange bane og sikre os den nødvendige kontinuitet i vores arbejde både sportsligt og organisatorisk. Derfor glæder vi os også over, at vi fortsat har Jan ombord i resten af denne sæson – og så håber vi, at alle i og omkring klubben til sommer vil være med til at give ham den afsked, han fortjener.

 

English version can be found here.