Pride 2024: Det er stadig vigtigt at tale om det 🌈

09.08.2024 11:59

Igen i år markerer vi retten til forskellighed med en specialdesignet trøje, der for kvinderne vil blive båret i sæsonåbneren mod Kolding IF på lørdag og for herrerne til derbyet mod Lyngby Boldklub om søndagen i Right to Dream Park.

Dette års trøje sætter fokus på, hvor vigtigt det er fortsat at tale om vores ret til at være den, vi er, og at samtalen om anerkendelse af forskellighed og mangfoldighed har en vigtig plads i vores samfund. En del af den samtale foregår for unges vedkommende med stor hjælp fra BørneTelefonen, og igen i år vil kamptrøjerne fra herrernes og kvindernes kamp blive bortauktioneret, og overskuddet vil gå direkte til BørneTelefonen, ligesom vi donerer 100 kroner for hver solgt trøje i FCN Shoppen.

BørneTelefonen har hvert år hundredvis af samtaler med børn og unge om kønsidentitet og seksualitet – og ikke mindst generelt om friheden til at være sig selv. Herunder kan du læse mere om og dykke ned i den nye trøje, og hvad den symboliserer.

”Det er stadig vigtigt at tale om det” ☎️

På trøjens front er der lydbølger, der er lavet ud fra sætningen ”Det er stadig vigtigt at tale om det”, som skal forstås som, at vi fortsat skal huske samtalen om at have ret til at være sig selv. Samtidig håber vi på at kunne huske unge på at snakke om deres problemer og overvejelser i forhold til seksualitet, inklusion og identitet generelt.

Taleboblen 💬

I nakken har vi placeret en taleboble i regnbuefarver, der ligesom lydbølgen skal signalere, hvor vigtig samtalen om mangfoldighed og forskellighed er.