Foto: Furesø Kommune

Stort socialt ansvar: FC Nordsjælland vinder fornem pris

01.02.2024 10:36

FC Nordsjælland har modtaget Furesø Kommunes CSR-pris for den store indsats, klubben lægger i det sociale arbejde i kommunen. 


Når det kommer til FC Nordsjælland, så er det ikke kun på banen i Right to Dream Park, der skal leveres. Også i lokalsamfundet yder klubben en stor social indsats på en række områder – og det bliver bemærket. 

I sidste uge modtog FC Nordsjælland således Furesø Kommunes CSR-pris for socialt ansvar i forbindelse med årets nytårskur for erhvervslivet i kommunen.

CEO i FC Nordsjælland, Trine Hesselund Hopp Møller er glad for den store anerkendelse fra lokalsamfundet, som prisen er et vidnesbyrd om. 

- Denne her pris betyder meget for os. Vi vil rigtig gerne være en aktiv medspiller i vores lokalmiljø og vores medarbejdere giver utroligt meget af sig selv. Derfor er det dejligt for klubben og dem at blive anerkendt for at være med til at gøre en forskel - også uden for fodbolden.  

En af begrundelserne for, at FC Nordsjælland løb med prisen, var særligt deres arbejde med at støtte m

kommunes veteraner, ansætte flere flexjobbere i småjobs og projektet ’Mind Your Own Business’, hvor vi specifikt har hjulpet en gruppe lokale unge med at stable deres egen virksomhed på benene. 

Og ifølge Trine Hesselund Hopp Møller er det da også en del af FCN’s DNA at være med til at skabe rammerne for unge mennesker. 

- Vi er en klub der er bygget på et stærk værdisæt der handler om at skabe rammerne for unge menneskers mulighed for at forfølge deres drømme. Det gør vi hver eneste dag med udgangspunkt i fodbolden, men det også vigtigt for at vi bruger vores platform uden for fodbolden.

- Vi ved, at fodbold er passion. Og det er ofte netop, når vi laver noget, vi er passioneret omkring, at vi er i stand til at se vores eget potentiale. Hvad der driver os og ikke mindst noget retning på, hvad vi gerne vil som mennesker. At vores klub kan være med til at hjælpe mennesker lidt på vej er vi rigtig stolte af, og derfor betyder denne anerkendelse meget for os.


Sender et klart signal

Community Project Coordinator I FC Nordsjælland, Joachim Reitzel, var manden, der sammen med Trine Hesselund Hopp Møller modtog prisen. Han har spillet en stor rolle som bindeledet mellem FC Nordsjælland og lokalsamfundet. Derfor glæder det ham, at det arbejde, der er lagt i det, har båret frugt og bliver anerkendt. 

- Det er efterhånden de fleste, der ved, hvad FC Nordsjælland står for inden for kridtstregerne. I lige så høj grad vil vi gerne skabe et klart udtryk udenfor banen, når det kommer til det arbejde, vi bidrager til sammen med kommunen og andre aktører.  

- Grundstenene for mange af de projekter, vi involverer os i, er, at vi kan se, at vores tilgang og kompetencer kan sættes i spil og være med til at løfte allerede gode initiativer. Vi er jo ofte flere, der løfter i flok på projekterne - ligesom at mange andre virksomheder også byder ind. Så vi er meget taknemmelige for, at valget faldt på os.