Hoff Thorup inden Trnava: Tre point er afgørende

08.11.2023 08:52

Der er tre afgørende point på spil, når FC Nordsjælland torsdag aften tager imod Spartak Trnava hjemme i Right to Dream Park.

En sejr vil sende FCN yderligere et skridt mod Conference League knock out-kampene i det nye år - og Cheftræner Johannes Hoff Thorup fremhæver da også vigtigheden i at få de tre point torsdag aften.

- Det er en rigtig afgørende kamp, den vi skal spille torsdag. For der er ingen tvivl om, at hvis vi kan stå med en sejr efter, så vil vi have et virkelig godt udgangspunkt inden de sidste to kampe i gruppen.

- Så det går vi stærkt efter. Og det håber jeg, at vi kan klare. Og det skal vi også kunne klare. Så det er ambitionen. Ligesom det har været i alle vores europæiske kampe. 

Tålmodighed i spillet

Det er ikke mere end to uger siden, vi sidst mødte Spartak Trnava. Dengang blev det til en 2-0 sejr på udebane i Slovakiet - og Hoff Thorup tager en række væsentlige observationer fra den kamp med til forberedelserne frem mod torsdagens opgør.

- Kampen dernede forløb meget, som vi havde håbet på. Vi vidste godt, at de var et hold med kvalitet og stor fysik, så de kunne presse os lidt mand mod mand til tider og spillede nogle meget direkte bolden tidligt. Men det stod vi godt imod og fik udnyttet det til at kunne løbe nogle omstillinger på dem. 

- Så på torsdag vil vores grundidé være meget det samme, som kampen dernede. Og så er der selvfølgelig nogle ting, som vi har fremhævet og skal have gjort bedre - også med Vejle-kampen i søndags frisk i erindringen. For de kan godt minde lidt om hinanden de to hold.

Cheftræneren nævner blandt andet den manglende tålmodighed i spillet mod Vejle i anden halvleg som noget, der skal kigges på - også i forbindelse med torsdagens Conference League-kamp.  

- Jeg synes ikke, at vores spil med bolden i anden halvleg mod Vejle er godt nok. Vi bliver for direkte for hurtigt - uden at der egentlig er grund til, at vi gør det. Og det gjorde, at vi spillede vores dybe bolde over for lang afstand.

- Vi skulle have været bedre til at spille flere afleveringer, lokke dem frem og så spille dybt. Så der manglede vi lidt bedre positioner og bedre beslutninger omkring nogle af de sekvenser. Og det er noget, som vi også gerne vil se på torsdag. For hvis vi kan komme ud og løbe lidt med deres forsvar, ville det være fint. 

Større tryk på modstanderen

Torsdagens hjemmekamp er den anden i gruppespillet. Første hjemmekamp blev vundet med hele 7-1 over Ludogorets - og Hoff Thorup mener da også, at der helt naturligt vil være en fordel ved at spille på hjemmebane. 

- Det har selvfølgelig altid en betydning at spille på hjemmebane. Vi kender jo banen rigtig godt og kan se, at vi kan lægge et større tryk på modstanderen, når vi spiller herude. Så det har da betydning at spille hjemme. 

- Men det, der også har betydning er, at vi får en god sart på opgøret. Det har vi fået i mange af vores andre europæiske kampe - og det gør vi alt, hvad vi kan for, at vi kan få på torsdag også. Vi vil forsøge at sætte nogle ting op, som gør, at det kan lykkes for os. For det er vigtigt og det har været med til at sætte rammen for den resterende del af kampen, at vi har haft et godt udgangpunkt tidligt.