Lukas Grinaj

Hvem er FC Spartak Trnava?

24.10.2023 15:10

Så er det tid til Europa Conference League igen. Denne gang rejser vi til Slovakiet, hvor vi skal møde FC Spartak Trnava. Her kan du blive lidt klogere på, hvem vores kommende modstander er, og hvad vi kan forvente at møde.

Fast bestanddel i top-3

FC Spartak Trnava spiller i den slovakiske Super Liga, og klubben ligger i byen Trnava lidt uden for hovedstaden Bratislava. De vandt senest et mesterskab i 2018-sæsonen, men har siden været en fast del af toppen i Slovakiet. Her er det blevet til en fjerdeplads og tre tredjepladser. De har yderligere vundet den slovakiske pokalturnering to år i træk. De spiller til daglig på Anton Malatinský Stadium, der har plads til knap 20.000 tilskuere.

I denne sæson har de fået en blandet start, hvor de efter 11 kampe har 18 point, hvilket placerer dem på en sjetteplads i den slovakiske Superliga.

Hvem skal man holde øje med?

Det slovakiske hold har et godt hold med en blanding af slovakiske og udenlandske spillere. Især to spillere har udmærket sig i form af mål og vigtighed for FC Spartak Trnava i denne sæson. 

Michal Duris

Den slovakiske angriber Michal Duris har i denne sæson været en nøglespiller for FC Spartak Trnava. Han kom til klubben i sommer og har siden noteret sig for fire mål i den slovakiske liga. Han kan blandt andet også notere sig 59 kampe og syv mål for Slovakiets landshold. Det er derfor en målfarlig herre, som vi skal holde øje med.

Kelvin Ofori

Ghanesiske Kelvin Ofori er også én, vi skal have et øje på. Den unge kantspiller kom til Trnava i starten af 2023 fra SC Paderborn i Tyskland, og i denne sæson er blevet til to scoringer i den slovakiske liga og et enkelt i Conference League mod Fenerbahce. Han er samtidig en gammel kending, da han har været tilknyttet Right to Dream-akademiet.