Lærerig periode rundet af med 4-2 sejr

17.03.2023 14:06

I går havde vores U19-drenge besøg fra det sønderjyske, da SønderjyskE gæstede Right to Dream Park. Kampen rundede en meget travl periode af, hvor der både har været mange ligakampe og træningskampe på programmet. 

På trods af det travle program, så kigger U19 cheftræner, Kasper Kurland, tilbage på en periode med positive briller.

- Vi er kommet på den anden side af en periode med fire ligakampe og to træningskampe på 16 dage, så der har været gang i den, fortæller Kurland og fortsætter:

- Men det har været utroligt fedt, for det har været nogle gode oplevelser. Specielt Monaco-kampen, som var på et ekstremt højt niveau og et niveau, som vi ikke ser tit herhjemme. Hvis vi skal blive ved med at udvikle vores spillere til det næste niveau, så er kampe som dén meget vigtige for os.

- Det fortæller også, at vores planer med spillere går i den rigtige retning. Vi har flere kampe mod de bedste europæiske hold i ‘pipelinen’, hvilket vi selvfølgelig ser meget frem til. 

Knap så god første halvleg - bedre anden halvleg

Den travle periode blev i går rundet af med en 4-2 sejr over gæster fra SønderjyskE.

Efter de første 45 minutter gik vi til pause med en 2-0 føring, men på trods af de to mål og en føring i pausen, sad spillet ikke lige skabet i første halvleg. Dét blev der dog lavet om på i anden halveg.

- Jeg synes ikke, at vi startede kampen specielt godt. Vi scorede to rigtig flotte, men gav desværre også en del defensive omstillinger væk. 

- Vi justerede nogle ting i pausen, som spillerne var gode til at tage til sig. De var lidt anspændte i første halvleg, men vi fik talt dem lidt ned i pausen, som gjorde, at vi spillede en noget bedre anden halvleg, hvor vi var mere i kontrol. 

- Men alt i alt en god kamp, hvor vi scorede fire rigtig gode mål. Det fjerde på hjørnespark, hvor vi har arbejdet rigtig godt med vores positioner og hvor assistenttræner, Jesper Håkansson, har gjort et godt stykke arbejde. 

- De tre andre var tre “FCN-mål”, hvilket var fedt at se. De var alle lige efter bogen. Vi har før slidt lidt med at forbinde vores gode opspil med vores gennembrudsspil. Det er super vigtigt i vores spillestil, at vi mestre dét, da vi er rigtig meget på bolden i kampene. 

- Så derfor var jeg glad for at se det antal chancer, som vi fik skabt i går. Det mest positive er, at vi kommer langt mere ind i feltet nu, end vi har gjort før. 

- Det er altid godt, at spillerne mærker, at vi forbedre os i de ting, som vi arbejder med på træningsbanen og at vi er kommet tilbage på vindersporet. Det har været en meget lærerig periode og det har været fedt at få mange U17-spillere i aktion på U19-niveau. Det har været en intens periode, men jeg synes, vi er kommet styrket ud af den, afslutter Kurland.

Nu venter der vores U19-drenge en landskampspause, hvor flere af spillerne skal i aktion for diverse danske ungdomslandshold. For resten af truppen kommer landskampspausen til at foregår på træningsbanen inden, vi den 29. marts møder Roskilde BK i pokalturneringen