Smalt nederlag til AS Monaco: ”Vi viste struktur og disciplin”

03.03.2023 11:43

Onsdag spillede FC Nordsjællands U19-hold træningskamp mod franske AS Monaco – og her blev det til et smalt nederlag på 2-0.

På sidelinjen stod Djimi Traore, Head Coach of International Academy i Right to Dream, sammen med Kasper Kurland, U19-cheftræner i FCN, i spidsen for holdet, som udover FCN’s U19-spillere ligeledes bestod af nogle spillere fra Right to Dream-akademiet i Ghana.

- Det er anden gang, vi møder AS Monaco. Og vi ved, at det er et virkelig stærkt hold. De spiller med en meget høj intensitet og udfordrer virkelig vores hold, fortæller Djimi Traore.

- Forskellen mellem dem og os denne gang bestod i effektiviteten foran mål. De skaber chancer og scorer på dem. Vi skaber også et par chancer, men får ikke afsluttet vores angreb ordentligt.

Tilbage i september sidste år, mødte FC Nordsjælland ligeledes AS Monaco i en kamp, der endte med en 6-4-sejr til det franske hold. Og ifølge Djimi Traore er der sket en tydelig udvikling på holdet siden den kamp.

- Jeg synes virkelig, at vi har udviklet os meget. Hvis man sammenligner denne kamp med den første kamp, vi spillede mod Monaco, så præsterer vi generelt bedre som hold. Vi var meget mere solide defensivt og bedre organiseret som hold.

Sejr over Ajax underbygger pointe

Netop den samlede udvikling som hold har været et stort fokuspunkt fra trænerteamet, lyder det fra Djimi Traore.

- Vi vil selvfølgelig gerne udvikle spillerne individuelt, men det vigtigste er, hvordan vi præsterer som et hold. Vi skal få de her unge gutter til at præstere sammen. Det har vi haft rigtig meget fokus på – også med gode resultater til følge, lyder det fra Traore, som underbygger sin pointe ved at henvise til 4-1-sejren over Ajax Amsterdam tidligere i februar.

- Jeg synes, at sejren mod Ajax var udtryk for netop det. Vi spillede mod dem sidste sommer, hvor vi tabte 7-4. I den kamp gav vi os selv mulighed for at udforske og sammenligne os med et rigtig godt Ajax-hold. Efterfølgende har vi arbejdet med strukturen og disciplinen på en rigtig god måde. Og i den kamp viste vi virkelig en modenhed i vores spil, som var meget imponerende.

Selvom det er vigtigt at få holdet til at præstere som en enhed, lægger Djimi Traore ikke skjul på, at den individuelle udvikling også spiller en stor rolle hos trænerteamet.

- Det miljø, vi har her i klubben, er enormt godt for spillerne ift. personlig udvikling på banen. Vi har nogle rammer, som gør betingelserne rigtig gode for drengene. Men i sidste ende er det mig og resten af trænergruppen, der er ansvarlige for at sikre, at de udvikler sig så optimalt som overhovedet muligt. Og det er det, vi bestræber os på hver dag.