Q&A: Vi svarer på fanspørgsmål om FCN's kommende søsterklub

25.05.2023 13:13

I forbindelse med annonceringen af den nye MLS-klub i San Diego i sidste uge inviterede vi fansene til at stille spørgsmål på vores Instagram-profil.

Det kom der en række gode spørgsmål ud af, som vi lovede at svare på. Det har vi bedt Flemming Pedersen og Mads Davidsen om at hjælpe med, da de er to af de personer, som allerede har haft og får mest med San Diego at gøre.

Her bringer vi svarene fra de to herrer.

 

Bliver der mulighed for søsterkamp/friendlies?

- Det er bestemt en tanke, at klubberne over tid skal kigge på muligheden for at være på de samme træningslejre (f.eks. den i januar/februar, hvor begge har pre-/pre-mid-season) og derfor potentielt kan dele viden, inspirere hinanden og måske spille mod hinanden.

Vil der være udsigt til amerikanske talenter i FCN? / Kommer der udveksling af danskere til USA og amerikanere den anden vej? / Betyder det, at vi snart får amerikanere at se i FCN-trøjen? / Skal FCN være feeder-klub til San Diego?

- Vi vil helt sikkert se amerikanske spillere i FCN, da vi fremadrettet vil have fire akademier, der skal levere spillere til de to klubber. Og i USA ser mange unge spillere fortsat Europa som drømmen at komme til. Omvendt vil det også være interessant at se danske spillere i MLS, så forhåbentlig bliver dette en win-win for begge klubber, der vil blive prioriteret lige højt. Vi ser ikke den ene klub leve af den anden, som det måske ses de fleste steder med flere klubber i samme organisation. Af samme grund kalder vi FCN og San Diego for søsterklubber. Vores tanke er, at de skal støtte hinanden, lære af hinanden og vokse sammen hvert sit sted. Så nej, det er ikke vores tanke, plan eller intention, at der skal være nogen form for feeder-klub i vores system.

Vil dette økonomisk set styrke FCN i fremtiden? / Er dette med til at styrke FCN som et globalt brand?

- FCN vil blive styrket af endnu en klub og endnu et Right to Dream-akademi og et kæmpe talentmarked i USA og Mexico. Hele essensen er, at FCN over tid skal forbedre sine præstationer og resultater. Så vi kan se FCN med mulighed for at blive styrket fremover på alle parametre med San Diego som en del af vores community.

Hvad vil det have af betydning for FCN?

- Vores community får en klub og et akademi mere, men klubberne bliver prioriteret lige højt, og ambitionerne for FCN er som altid at blive bedre og hele tiden udvikle sig videre til de næste niveauer.

Bliver talenterne fra USA, Egypten, Danmark og Ghana fordelt ud i Danmark og USA?

- Fordelingen af talenter vil altid være en diskussion fra case til case. Hvad er den bedste plan for spillerens udvikling, og hvor er den bedste pathway til at forløse spillerens potentiale? Og vigtigst af alt: Hvad ønsker spilleren selv?

I et interview med Tipsbladet gav Flemming Pedersen nogle eksempler på mulige scenarier i forhold til akademispillernes valg og muligheder, når San Diego er en realitet. Dem kan du læse her.

Ændrer det her noget i forhold til rekruttering af ghanesere og egyptere? / Vil den næste Kudus, Kamaldeen eller Salah tage til Farum eller San Diego?

- Det er begge klubbers ambitioner at have spillere fra alle fire akademier, så vi udnytter diversiteten og de unikke lokale færdigheder på tværs af begge klubber. Så svaret er begge steder. Ingen af de to klubber ville på nogen måder kunne stille nok muligheder til rådighed for fire så dygtige akademier, som vi snart har i Right to Dream.

"Vores community får en klub og et akademi mere, men klubberne bliver prioriteret lige højt, og ambitionerne for FCN er som altid at blive bedre og hele tiden udvikle sig videre til de næste niveauer."

Flemming Pedersen & Mads Davidsen