Thomas ”TK” Kristensen er ny transitionstræner

07.06.2023 12:54

Fra den 1. juli vil der være et nyt – men for mange FCN-fans stadig velkendt – ansigt omkring 3F Superliga-truppen og de ældste akademihold.

Her tiltræder Thomas ”TK” Kristensen nemlig som ny transitionstræner. Det vil sige en træner, som har særligt fokus på de svære, men vigtige overgange mellem de ældste akademihold og Superligaen.

Thomas Kristensen spillede på FC Nordsjællands midtbane fra 2005 til 2008, inden han tog turen til FC København og sidenhen den bedste hollandske og australske liga. Undervejs blev det også til syv A-landskampe.

Trænermæssigt har "TK" været assistenttræner på U19-herrelandsholdet, og i de seneste tre år har han været assistent for U19-holdet og senest transitionstræner i Lyngby Boldklub på drengesiden. Nu glæder han sig til gensynet med Farum.

- Jeg synes, at det er en fed mulighed for at komme ind i et mere internationalt setup, og jeg glæder mig til samarbejdet med resten af staben, hvor jeg vil sørge for at give mine input til, hvordan jeg ser tingene – både til trænerne på førsteholdet og på akademiholdene. Jeg skal prøve at klæde spillerne så godt på som muligt, så deres transition op til førsteholdet bliver så god og gnidningsfri som muligt.

Thomas ”TK” Kristensen kan derfor se ind i en rolle i FC Nordsjælland, hvor han har fokus på de unge spilleres udvikling og mulighed for at slå igennem på førsteholdet.

- Som transitionstræner fokuserer jeg lidt mere på de enkelte spillere, hvor resultaterne personligt bliver lidt sekundære, selvom jeg stadig elsker, når U19 eller U17 vinder. Det er mere udviklingen af de enkelte spillere og synet af dem, når de får chancen på førsteholdet og potentielt bliver solgt, som virkelig er med til at tænde mig. Jeg elsker stadig at vinde, men det er mere dét at se individerne udvikle sig på alle mulige måder og føle, at man har været en del af den udvikling, som gør, at jeg glæder mig til at komme på arbejde. Og det er vigtigt i denne her rolle.

- Jeg har tidligere i arbejdet med unge spillere trukket på erfaringer fra min egen spillerkarriere. Især når jeg skal forklare spillere, at selvom de måske ikke i første omgang er røget gennem til førsteholdet, så kan det godt lykkes. Der er forskellige veje ind til førsteholdet. Det er ikke alle sammen, der ryger lige gennem. Nogle skal tage en anden vej, så det håber jeg helt sikkert, at jeg kan bidrage med i FC Nordsjælland.

"Jeg skal prøve at klæde spillerne så godt på som muligt, så deres transition op til førsteholdet bliver så god og gnidningsfri som muligt."

Thomas "TK" Kristensen

Stærke trænermæssige og menneskelige kompetencer

Sportschef for Superliga-holdet Jan Laursen ser frem til at byde "TK" velkommen tilbage i FC Nordsjælland.

- Vi er utrolig glade for at få tilknyttet ”TK” til FC Nordsjælland, og jeg er sikker på, at han kommer til at få stor betydning for klubben på den længere bane. Han er kommet langt i både sin spiller- og trænerkarriere ved hårdt arbejde, men han har også en stor forståelse af, hvordan vi spiller og arbejder, da han tidligere har spillet hos os og kender os samtidig indgående fra sin tid som assistent på U19-landsholdet. I tillæg besidder han mange gode, menneskelige kompetencer og er god til at skabe stærke relationer til andre mennesker, hvilket han vil få gavn af som transitionstræner i FC Nordsjælland.