Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Sports Photo

Mikkel Hemmersam tager til RSC Anderlecht

06.06.2023 08:00

Først sportsdirektør for hele den sportslige organisation, dernæst sportschef for akademiet. Mikkel Hemmersam har haft centrale roller siden ankomsten til FC Nordsjælland i januar 2021, men nu går turen imidlertid fra Farum til Bruxelles.

Ikke for at holde ferie, scoute spillere eller suge inspiration til sig, men på permanent basis. Mikkel Hemmersam har nemlig fået tilbudt rollen som Sports Manager i den belgiske storklub RSC Anderlecht, og selvom det er svært at sige farvel til FC Nordsjælland, er det en mulighed, der må gribes, fortæller han.

- Det er vemodigt at skulle sige farvel, for jeg har været rigtig glad for at være i FC Nordsjælland sammen med sindssyg mange dygtige og dejlige mennesker. Nu var tiden så til, at jeg fik en mulighed, jeg godt kunne tænke mig at forfølge i udlandet, da den ikke kommer så tit. Vi kan se på trænerfronten, at der er flere og flere danskere, der får succes, men det er få, der faktisk får de større stillinger i udlandet på management-niveau. Derfor var det en mulighed, jeg ville rigtig gerne forfølge, selvom det ikke er nemt at forlade FCN. Jeg har også besluttet mig for, at det ikke er et farvel, men på gensyn, for jeg kunne sagtens se mig selv komme tilbage til FCN og Right to Dream på et senere tidspunkt.

- Det har været en fantastisk rejse – både personligt og for klubben. Jeg kom til FCN omkring det tidspunkt, hvor Mansour-familien investerede i Right to Dream for cirka 2,5 år siden, og i løbet af den tid er der blevet sat gang i rigtig mange ting. Og jeg synes, at vi er lykkedes med rigtig meget som klub og organisation.

- Jeg er stolt af, hvordan vi som klub i dag – takket være en stærk, fælles indsats – står et endnu stærkere sted på både akademiniveau og på førsteholdene. Og jeg synes, at vi har fået bevist overfor os selv især, at vi kan bide skeer med de største klubber i Danmark, hvis vi gør tingene på den rigtige måde. Vi har gjort det inden for de rammer og den strategi, vi har lagt med unge spillere, og så har det også været fantastisk at være i en organisation, hvor man tror så meget på den individuelle udvikling af den enkelte person, uanset set om det gælder spillere eller stab.

- Personligt er jeg sindssyg taknemmelig og glad for den støtte og den mulighed, jeg fik for at komme hertil. Og jeg forlader 100 % FC Nordsjælland som en bedre medarbejder og en bedre leder, end jeg var, da jeg kom. Jeg vil også mene, at jeg er blevet mere rummelig med alle de input, jeg har fået i min tid her i klubben, og jeg føler, at jeg tager afsted med flere nuancer og mere dybde i forhold til kulturer og diversitet, men også forståelsen for andre mennesker.

- Det har været en meget spændende, men også på mange måder turbulent tid for FC Nordsjælland og Right to Dream. Organisationen er vokset, og det samme er ambitionerne. Det tager tid at opbygge, og jeg synes, at FC Nordsjælland står et rigtig godt sted lige nu med Flemming (Pedersen, red.), der er trådt ind i en ny rolle; Johannes (Hoff Thorup, red.) som cheftræner; Mads Davidsen, der er kommet ind i Right to Dream; Jessica Davis i en nyoprettet rolle som sportschef for Kvindeliga-holdet, Alexander Riget som ny Teknisk Direktør i FCN; og Juan José Jacob Peñalver, der tager over for mig på akademiet. Bare for at nævne nogle eksempler blandt de mange styrkelser i organisationen, som bevidner, at den er blevet skubbet til et nyt niveau igennem de senere år – og at klubben nu står på et bredere fundament.

- Der er kommet endnu flere dygtige mennesker til. Og det vigtigste er, at det er nogle mennesker, som rigtig godt kan lide at arbejde sammen, og som både har de faglige kompetencer, men også de menneskelige egenskaber. Det glæder mig, og det gør mig stolt at have været en del af den udvikling, som også er kommet mig selv til gode.

- Jeg vil gerne takke Jan (Laursen, red.) for et rigtig godt parløb, som jeg har været virkelig glad for. Og de svære og gode snakke, vi har haft i forhold til alt og ingenting. Det samarbejde vil jeg altid sætte pris på.

- Jeg vil også sige kæmpe tak til både vores partnere og fans. Jeg sætter virkelig meget pris på den måde, vi sammen fik vendt tingene rundt i sidste år. Vi kom tættere på hinanden. Der var selvfølgelig nogle svære perioder, men det var fantastisk at mærke, at man gennem forståelse for hinanden – og et lille kram – kan komme rigtig langt. Og så er jeg mega stolt af at mærke den kærlighed og opbakning til holdet, der var efter kampen på Brøndby Stadion i næstsidste runde i år. At det ikke var noget med at pege fingre. Tværtimod viste fansene den stolthed og glæde, de har over holdet. Det har været rigtig fedt at opleve.

- Jeg kommer også til at savne alle mine fantastiske kollegaer. Jeg har udviklet mig personligt, men det har også været fantastisk at se mennesker omkring mig udvikle sig. Glæden, ambitionerne og sammenholdet blandt alle har givet mig værdi og energi, og det har jeg sat stor pris på. Mange tak, alle sammen.

Afløseren for Mikkel Hemmersam er fundet internt i form af Juan José Jacob Peñalver, der kommer fra stillingen som Director of Human Performance.

- Jeg kender Peñalver rigtig godt efter at have haft et godt samarbejde igennem hele min tid i klubben, og jeg er ikke i tvivl om, at akademiet er i gode hænder med så dygtig og kompetent en leder i spidsen, slutter Mikkel Hemmersam.

Læs mere om den nye akademidirektør her.