Kvindeliga-holdet tager afsked med tre spillere

26.06.2023 08:46

Sæsonen i Gjensidige Kvindeligaen er slut, og det betyder, at FCN-spillerne nu ser ind i en velfortjent ferie, inden det går løs igen med opstarten.

Afslutningen på sæsonen betyder også, at vi skal sige farvel og tak for indsatsen til tre spillere. Det drejer sig om Jessica Davis, Johanna Fossdalsa og Trine Gaur.

Førstnævnte lægger støvlerne på hylden og skal i fremtiden være sportschef for FC Nordsjællands Kvindeliga-hold, hvorfor hun fortsat vil have sin hverdag i Farum. Fossdalsa og Gaur drager videre til nye udfordringer efter kontraktudløb.

- Efter hver sæson er det typisk tid til at sige tak for samarbejdet til en eller flere spillere – og samtidig byde velkommen til nye ansigter. Denne her sommer skal vi så sige tusind tak for indsatsen til Trine, Johanna og Jessica, der hver især har været medvirkende til den fortsat flotte udvikling på og omkring Kvindeliga-holdet, siger Phil Radley, COO i FC Nordsjælland.

- Trine har på trods af sin korte tid i klubben formået at sætte sit aftryk på truppen med sin store personlighed og dejlige væsen. Trine har et naturligt ønske om at spille mere regelmæssigt, og med Amandas gode præstationer er udsigterne til spilletid længere end Trine ønsker, hvorfor Trine vil søge efter mere spilletid i en anden klub.

- Johanna er en talentfuld spiller med et kæmpe potentiale. Udover hendes kvaliteter på banen har vi også sat pris på hendes fantastiske personlighed, hvorfor hun vil blive savnet på og uden for banen. Det er ingen hemmelighed, at vi gerne så Johanna forlænge med FC Nordsjælland, men vi accepterer også, at hun gerne vil afsøge andre muligheder. Vi ønsker hende alt det bedste fremover, og vi glæder os til at følge med i hendes karriere.

- Jeg har allerede fortalt, hvor meget jeg glæder mig til at se Jessica i rollen som sportschef for Kvindeliga-holdet, men dette skal først og fremmest handle om afslutningen på hendes tid som fodboldspiller. Det var den helt perfekte afslutning på en flot karriere, da hun løftede pokalen efter en af de bedste, individuelle præstationer af Jessica i pokalfinalen, hvilket siger så meget om hende som spiller. Hun er utrolig rolig under pres, sætter store tacklinger ind i vigtige momenter og er en leder for holdet. Jessica vil blive savnet, men hun ved også, at der er en masse dygtige spillere på Kvindeliga-holdet, der er klar til at tage over og løfte ansvaret efter hende, og hun vil fremover kunne lede holdet fra den nye rolle som sportschef.

Jessica Davis:

- Det er med meget blandede følelser, at jeg lægger støvlerne på hylden, da jeg på den ene side er ked af, at min fodboldkarriere slutter, men på den anden side ser jeg også frem til det næste skridt. Pokalfinalen var på mange måder den perfekte afslutning på min aktive karriere, og jeg vil altid være taknemmelig for min tid som spiller i FC Nordsjælland. - Jeg har haft en fantastisk tid i FC Nordsjælland, hvor der selvfølgelig både har været op- og nedture. Jeg har i min tid i FCN haft nogle af mine største højdepunkter som spiller, og jeg føler, at jeg gennem mine år i klubben har udviklet mig meget på og uden for banen.

Johanna Fossdalsa

- Jeg har udviklet mig meget både på og uden for banen i løbet af mine to år i FC Nordsjælland. Jeg har fra første dag følt, at klubben havde en kæmpe tro på mig som spiller, hvilket har været utrolig vigtigt for mig og min udvikling. - Efter mit første besøg i FC Nordsjælland og prøvetræning kunne jeg mærke, at det var en helt special klub. Klubben har altid stolet på mig, hvor de allerede gav mig minutter på førsteholdet som 15-årig. Alle i og omkring holdet har altid sørget for at hjælpe mig med at blive den bedste version af mig selv, men har også lært mig, at jeg skal huske at have det sjovt og nyde at spille, hver gang jeg træder ind på banen. - FC Nordsjælland vil altid være noget helt specielt for mig, da det er her, jeg fik en seniordebut. Jeg er hver dag blevet bekræftet i at mit valg om, at skiftet til FC Nordsjælland i sin tid var det helt rigtige for mig. Kulturen og værdierne, klubben står for, er noget helt særligt, og jeg føler, at FCN er blevet min anden familie. Jeg er evigt taknemmelig for alt det, klubben har gjort for mig, og alle de mennesker, der hver dag har hjulpet mig til at være en bedre fodboldspiller og person, end jeg var i går. - At jeg i min sidste kamp i FCN-trøjen i denne omgang er med til at bringe pokalen med hjem til Farum, er den bedste måde at slutte dette kapitel af på og sige tusind tak for alt. Jeg har lært så meget i min tid i klubben, og jeg føler mig nu klar til at tage næste skridt i min udvikling. Tak for alt, FC Nordsjælland.