Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Sports Photo

FCN siger farvel til fem spillere fra Superliga-truppen

04.06.2023 08:45

I dag slutter vi 3F Superliga-sæsonen af med en udsolgt hjemmekamp mod Viborg FF og overrækkelse af sølvmedaljer.

Afslutningen på en vild og spændende sæson betyder ikke kun en velfortjent ferie til FCN-spillerne, inden det går løs igen med opstart og træningslejr. 

Det betyder også, at vi skal sige farvel og tusind tak for indsatsen til fem spillere i form af Jacob Steen Christensen, Emiliano Marcondes, Mads Bidstrup, Wahid Faghir og Mahamadou Doumbia, fortæller sportschef Jan Laursen.

- Efter hver sæson er det typisk tid til at sige tak for samarbejdet til en eller flere spillere, hvor aftalen løber ud. Denne her sommer skal vi så sige tak til ”Jaxe”, Mads, Emiliano, Wahid og Mahamadou, der hver især har bidraget positivt til den kultur, vi har her i FC Nordsjælland, og til Superliga-holdets fantastisk flotte udvikling og sæson. Derfor vil vi gerne sige stor tak for indsatsen og give både fans og spillere mulighed for at tage afsked med hinanden på stadion, siger Jan Laursen.

Efter slutfløjtet i aften vil spillere og stab modtage sølvmedaljer for årets 2. plads i 3F Superligaen. Her vil klubben samtidig benytte lejligheden til at hylde og sige pænt farvel til de spillere, der har udløb, sammen med fansene.

Lejeaftalerne med Rocco Ascone og Carljohan Eriksson udløber også efter denne sæson, men der er endnu ikke afklaring på dialogen. På grund af denne uvished vil de ligeledes blive hyldet i forbindelse med medaljeceremonien.

Herunder kan du læse sportschef Jan Laursen sætte nogle indledende ord på de syv spillere, der har udløb efter denne sæson.

I den kommende tid vil vi følge op med interviews og hilsener med spillerne, så hold øje med fcn.dk og vores sociale medier.

Jacob Steen Christensen

- Det er svært at nøjes med at sætte nogle få ord på ”Jaxe”, for han har taget turen op igennem rækkerne i akademiet og er vokset helt enormt undervejs. Nu har han nået over 150 kampe i en alder af 21 år – og har udviklet sig til en nøglespiller. - Det er meget vemodigt at sende ham videre, men samtidig med utrolig stor stolthed fra klubben og alle dem, der har haft med hans udvikling at gøre. Det er absolut en spiller, som vi håber at se igen, og vi ønsker ham alt det bedste i jagten på nye drømme. Og så vil vi vende tilbage med mere fra og om ”Jaxe” i den kommende tid.

Emiliano Marcondes

- Emiliano har været med til at sætte nye standarder for, hvad der kan lade sig gøre i FC Nordsjælland ved at komme hjem til os fra en Premier League-klub. Der skal lyde en kæmpe tak for det, han har nået at bidrage med, hvilket var vigtigt, så længe han kunne spille. Både han og vi er utrolig ærgerlige over, at han ikke kunne leve opholdet ud til fulde på grund af sin skade, men han har givet en masse alligevel uden for banen. - Forhåbentlig har det også åbnet døren for andre spillere, der kan se, at man godt kan vende tilbage til FC Nordsjælland og være med til at spille nogle fantastiske kampe og være en del af et fantastisk hold og en fantastisk klub med fantastiske fans. Så kæmpe tak til Emiliano. Det er dejligt at se ham spille så meget med hjertet – og vi håber at se ham igen i den røde trøje en dag. Vi ønsker ham alt det bedste med sin genoptræning, så han kan komme stærkt tilbage på banen.