Investorer købt ud af FC Nordsjælland

23.07.2020 21:30

FC Nordsjælland A/S, og resten af Right to Dream-gruppen, er nu ejet af klubbens bestyrelsesformand Tom Vernon efter at de investorer, der havde lånt Vernon og Right to Dream Academy pengene til at købe FC Nordsjælland i december 2015, har fået deres penge betalt tilbage som planlagt.

Da den ghanesiske NGO, skole og fodboldakademi Right to Dream, via selskabet Pathway Group/Right to Dream Limited, med direktør Tom Vernon i spidsen, i ultimo 2015 overtog 97,4 procent af aktierne i FC Nordsjælland fra den tidligere hovedaktionær Allan K. Pedersen skete det via lånte penge fra det til formålet oprettede selskab Pathway Group/Right to Dream Limited. Dette bestod primært af støtter fra England og USA, der tidligere har været værtsfamilier for Right to Dreams elever under skoleophold i USA, som gerne ville hjælpe organisationen med at få en europæisk klub tilføjet for at kunne skabe bedre muligheder for unge piger og drenge til at kunne følge drømmen som fodboldspillere.

Right to Dream har løbende betalt af på lånet, der var under daværende markedsvilkår, og har nu valgt at betale den resterende del på omkring 55 millioner danske kroner tilbage. Det oprindelige lån var på ca. 90 millioner danske kroner. Tom Vernon har efterfølgende købt aktier således, at han i dag ejer 96,25 procent af aktierne i Right to Dream Limited, som FCN er en del af.

-Det har hele tiden været planen at betale investorerne ud, når vi fik muligheden for det – både fra deres og vores side. De trådte til med en stor støtte til os, da vi havde brug for det og havde muligheden for at investere i en fantastisk klub som FCN, og det gjorde de uden profit i sigte, men for at hjælpe Right to Dream med at tage det næste skridt i gruppens udvikling, som FC Nordsjælland er en stor del af, siger bestyrelsesformand Tom Vernon.

De 55 millioner kroner, som Right to Dream har tilbagebetalt til investorgruppen nu, er lånt i Danske Bank til endnu bedre vilkår end det foregående lån gruppen havde hos de tidligere investorer.

-Vi har valgt ikke at betale lånet tilbage med f.eks. transferindtægter fra spillersalg eller andre af klubbens indtægter, da vi ikke vil påvirke klubbens og vores to akademiers drift og have indflydelse på vores elevers og spilleres hverdag i både Ghana og i Danmark. Derfor har vi lånt pengene i Danske Bank til det, vi opfatter som meget konkurrencedygtige vilkår, siger Tom Vernon.

De gode vilkår på lånet hos Danske Bank er blevet en mulighed, fordi der er stillet en garanti på hele beløbet fra en anden af Right to Dreams langvarige multiinternationale støtter i form af den globale og familieejede Mansour-gruppe fra Egypten. Som ved enhver anden garanti, skal der stilles sikkerhed for denne, i dette tilfælde i form af aktier i Right to Dream-gruppen.