Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Sindre Walle Egeli - fra U19-spiller til FCN-profil

28.09.2024 08:00

Han har på kort tid udviklet sig til at blive en profil på FC Nordsjællands Superliga-hold. Og det er i det hele taget gået stærkt for 18-årige Sindre Walle Egeli, der på under et år er gået fra en rolle som U19-spiller til at få debut for FC Nordsjælland og på det norske A-landshold. 

Overgangen fra ungdomsfodbold til seniorbold er altså umiddelbart gået som smurt i norsk olie for Walle Egeli, som her selv sætter ord på det første års tid som spiller i Superliga-truppen. 

Overgangen fra U19 til Superliga 💫

- Jeg har det rigtig godt, hvor jeg er lige nu. Jeg synes generelt, at min udvikling har været rigtig god, siden jeg blev rykket op i Superliga-truppen. Men det har virkelig taget fart i løbet af de sidste par måneder, hvor jeg har fået meget spilletid. - Det kan jeg selvfølgelig takke mine dygtige trænere for. Der var lidt lang vej til spilletid i min første tid i Superliga-truppen, men i de sidste par måneder er der virkelig blevet kigget min vej, og det er jeg meget taknemmelig for. Og jeg gør alt, jeg overhovedet kan, for at kvittere for tilliden og gribe chancen, når jeg får den. - Mine holdkammerater har selvfølgelig også betydet rigtig meget for min udvikling. For det er dem, jeg træner med hver dag. Og hvis man skal blive bedre, så skal man udfordres. Og det gør jeg hver dag på træningsbanen. - Når det er sagt, så synes jeg faktisk, at tilvænningen fra U19- til Superliga-bold er gået uventet hurtigt. Det har været en ret naturlig overgang for mig, og jeg havde nok forventet, at det ville tage længere tid. Det skyldes nok også, at niveauet hos topholdene i U19-ligaen generelt er ret højt, så på den måde var jeg lidt vant til det - selvom det selvfølgelig ikke kan sammenlignes med Superligaen.

Den uventede landsholdsdebut og rollen som profil 🇳🇴 🐯

- En anden ting, jeg ikke havde forventet at kunne skrive på CV'et på nuværende tidspunkt, var landsholdsdebut for det norske A-landshold. Det er stadig ret surrealistisk for mig, at det er sket. - I første omgang kom det bag på mig, at jeg overhovedet blev udtaget til A-landsholdet, men at jeg også skulle få debut i den første landsholdssamling, jeg er en del af – det er jeg helt vildt glad for og stolt over. - Men det viser bare, at hårdt arbejde betaler sig. Og jeg synes virkelig, at jeg har knoklet og stadig knokler benhårdt hver dag for at forbedre mig på en række punkter. Det handler om den person, jeg er både på og uden for banen. - Det går op og ned i fodbold, og der kan være perioder, hvor resultaterne ikke går ens vej. Men i de perioder er det bare endnu vigtigere at give den gas på træningsbanen. Det handler om at være tålmodig og tro på de ting, du gør. - Det kan man blandt andet gøre ved at sætte sig nogle mål. I første omgang var det et mål for mig at få debut for Superliga-holdet i FC Nordsjælland. Det mål er nået. Og jeg sætter jo hele tiden nye mål – også for at presse mig selv. Det, tror jeg, er ret naturligt som professionel fodboldspiller. - Det er jo en drøm for mig og en kæmpe ære allerede at blive kaldt for en profil for FC Nordsjælland. Det håber jeg, at jeg kan leve op til, hver gang jeg spiller – jeg vil i hvert fald altid gøre mit for, at vi skaber så gode resultater som muligt.