Nederlag i Viborg: Selvfølgelig en stor skuffelse

20.09.2024 18:24

Fredag aften gik turen til Viborg og Energi Viborg Arena i 3F Superligaens 9. spillerunde.

Det hele startede fuldstændig efter planen, da Sindre Walle Egeli sendte bolden i nettet, men 20 uhyre effektive minutter til hjemmeholdet betød, at vi kunne gå til pause bagud med 3-1. 

Lucas Hey fik pyntet på resultatet sent i anden halvleg, og desværre blev det også opgøret sidste scoring. Dermed endte fredagens fodboldkamp 3-2 til det grønblusede hjemmehold, og efter kampen var cheftræner Jens Fønsskov Olsen naturligvis skuffet – men også fortrøstningsfuld over spillet.

🗣️ "Vi vidste alle sammen godt, hvad der manglede i dag"

– Jeg sagde til holdet, at det selvfølgelig var en stor skuffelse, at vi ikke fik point med i dag. Men der var egentlig ikke grund til at sige så meget, for vi vidste alle sammen godt, hvad der manglede i dag. Det var de sidste 20 minutter af første halvleg, hvor vi forsømmer at gøre nogle helt basale ting i fodbold, når man ikke har bolden – løbe tilbage, når man ikke har bolden, lave et frispark, være bedre i genpres og være bedre i sine dueller. Viborg var gode til at straffe de ting i de 20 minutter, og så synes jeg egentlig, at vi sad på de resterende 70 minutter. – Det er rart at se, at vi gør nogle ting rigtigt, for det ville være værre, hvis vores modstander havde flere chancer end os, mere boldbesiddelse eller flere erobringer. Og det er ikke tilfældet. De tal, vi gerne vil måles på internt, og som vi også træner på, ligger vi rigtig højt på. Vi er det hold, der har bolden mest i Superligaen, vi har næstflest afslutninger på mål, vi har næstflest erobringer på sidste tredjedel. Så det er tal, vi kigger på, men der er ingen tvivl om, at vi også gerne vil vinde nogle fodboldkampe.

"Det tager tid at opbygge relationer" 🤝

– Vi skal kigge på den kontekst, vi er i. Vi mangler Kian Hansen i dag, og generelt er der ikke mange tilbage fra det hold, der var det bedste defensive Superliga-hold sidste sæson. Alle ved, at det tager tid at opbygge relationer defensivt, og der vil naturligt være bump på vejen, men vi er overbeviste over, at det nok skal komme over tid, og vi kan også mærke, at vi bliver bedre og bedre. – Det var en god fornemmelse, at vi kunne fortsætte med vores gameplan – vi behøvede ikke at ændre den. Og jeg synes, at vi spiller en flot anden halvleg, hvor vi selvfølgelig skulle have haft et soleklart straffespark, som kunne have givet os et endnu større momentum tidligere i halvlegen. Og så synes jeg, at vores indskiftere gør det rigtig godt. Det var ikke en nem kamp at komme ind i, men de kom ind med energi og vilje.