Mark Brink er ny mand i FC Nordsjælland

02.09.2024 19:00

FCN-midtbanen får tilføjet 168 Superliga-kampe og europæisk erfaring. 26-årige Mark Brink skifter således til FC Nordsjælland fra Silkeborg IF, hvor han igennem de seneste tre sæsoner har været en profil i 3F Superligaen.

Her på transfervinduets sidste dag har den teknisk stærke midtbanespiller underskrevet en kontrakt gældende frem til sommeren 2027, og det betyder, at han nu kan trække i trøje nummer 16 for FC Nordsjælland.

Mark Brink fik debut i Superligaen for Esbjerg fB allerede som 18-årig og har sidenhen spillet yderligere 167 Superliga-kampe for EfB og Silkeborg IF. I tillæg har han opbygget europæisk erfaring, blandt andet med Conference League-gruppespil mod West Ham, RSC Anderlecht og FCSB.

Phil Radley, Director of Football

– Mark Brink er en tilføjelse, vi er virkelig glade for, og som vi har arbejdet på i længere tid i professionel dialog med Silkeborg IF. Med mere end 150 Superliga-kampe på CV’et og blandt andet et europæisk gruppespil under bæltet kommer han til FC Nordsjælland med en kæmpe erfaring og rutine, som er så vigtig i vores klub, hvor de unge, talentfulde spillere skal have nogle holdkammerater at læne sig op ad og se op til. – Igennem hele forløbet med Mark har vi aldrig været i tvivl om hans lyst til at skifte til FC Nordsjælland, hvilket altid er en stor motivation og beroligelse, når man skal mærke efter, om det er det rigtige match. Og det er vi ikke i tvivl om, at det er. Med tilføjelsen af Mark Brink får vi en dygtig spiller her og nu, som kender ligaen og kan gå ind og spille med det samme, samtidig med at vi også kigger lidt ud i fremtiden og sikrer os bedst muligt.

Mark Brink

– FC Nordsjælland er det rigtige sted for mig. Det er der, hvor jeg kan se, at mine kompetencer kan komme til udtryk, og jeg synes, at det er en fed klub på rigtig mange områder. Jeg er en spiller, der lægger vægt på pasningsspillet og at være god på bolden, så det er der, jeg kan bidrage en masse, og jeg tror også, at det passer ret fint med, hvordan man spiller fodbold her i FC Nordsjælland. – Jeg har relativt meget erfaring i forhold til, at jeg kun er 26 år, så jeg håber selvfølgelig, at jeg kan dele lidt ud af den. Og jeg kommer også fra en lignende rolle i Silkeborg, hvor der også er mange unge, så det er helt klart noget, der har tiltrukket mig meget. Nu glæder jeg mig rigtig meget til at møde alle i klubben og komme i gang med arbejdet.