Magisk mandag: FC Nordsjælland slår Brøndby 4-1

30.09.2024 20:17

Ti magiske minutter i første halvleg sikrede FC Nordsjælland en sejr på 4-1 mod Brøndby IF mandag aften. 

Der plejer at være topunderholdning i vente, når Brøndby IF kommer på besøg i Right to Dream Park. Og det må man i den grad sige også var tilfældet mandag aften. 

FC Nordsjælland og Brøndby spillede 4-1 i en kamp, der på få minutter blev vendt fuldstændigt på hovedet. 

Det var ellers gæsterne fra vestegnen, der først kom på måltavlen, da Yuito Suzuki headede bolden ind bag Andreas Hansen. 

Men så gik det stærkt. Først fangede Marcus Ingvartsen Patrick Pentz i Brøndby-målet på det forkerte ben - og så var der balance i regnskabet. Men FC Nordsjælland var slet ikke færdige og tre minutter senere helflugtede Sindre Walle Egeli FC Nordsjælland i front. Brøndby havde knapt nok nået at give bolden op, før Benjamin Nyren kanonerede et frispark fra kanten af feltet ind via overliggeren. 

3-1 - og stadionuret havde ikke engang rundet den halve time. 
Der skulle gå hele ti minutter før FC Nordsjælland igen fik nettet bag Patrick Pentz til at blafre. 
Tilgengæld var det efter vaskeægte tiki-taka-bold, der til sidst havnede hos Mario Dorgeles, som kunne prikke læderet det sidste stykke over stregen. 
Så stod den 4-1, hvilket også var resultatet, da de to hold gik til pause. 

Anden halvleg forløb noget mere stille og roligt målmæssigt sammenlignet med første. Dog stadig med FC Nordsjælland som det dominerende hold. Og FC Nordsjælland kunne da også have udbygget føringen, men både Benjamin Nyren og Milan Iloskis afslutninger strøg snært forbi opstanderen. 

Sejren var aldrig i fare - og FC Nordsjælland kunne dermed sætte tre point ind på kontoen, da dommeren fløjtede af efter 90 minutter. 

"vi får vist hinanden, at det vi gør er det rigtige" ❤️💛

- Det var en helt fantastisk indsats fra drengene i dag. Jeg synes, at det vi har sukket lidt efter at få vores gode perioder til at vare længere tid. Og det synes jeg i den grad, vi formår i dag. Vi passede rigtig godt på vores eget mål. Og jeg synes, at vi havde lagt en god plan for kampen, som spillerne førte ud i livet og vi får lavet nogle rigtig flotte mål. - Vi starter faktisk med at være lidt på hælene i de første 10-15 minutter og Brøndby kommer foran. Men der synes jeg, at vi viser en kæmpe mental styrke ved bare at holde os fuldstændigt til gameplanen. Og det gør også, at vi svarer hurtigt igen og laver tre fantastiske mål på ti minutter. - Vi bliver ved med at angribe og søge det næste mål. Og det er præcis sådan, jeg vil se holdet reagere i sådan en situation. Så det var en fornøjelse og det er meget positivt. Når vi spiller på det niveau, vi gør i dag, så skal man stå meget tidligt op for at slå os. - Vi har en stor tro på det, vi gør. Som jeg også sagde til holdet efter kampen, så kommer det til at gå op og ned. Men det vigtigste er, at vi tror på den plan, vi lægger og har tålmodighed. Vi skal blive ved med at tro på det, vi gør. Derfor er denne her sejr så ekstrem vigtig, for vi får vist hinanden, at det vi gør er det rigtige. - Igen i dag synes jeg, at fansene gør en forskel for os. Som jeg også har sagt til dem før, så bliver det nemmere for os at give noget tilbage, når de er her. Så på den måde er vi jo afhængige af hinanden. Og det er skønt.

Næste kamp er på søndag den 6. oktober, hvor vi skal en tur til Haderslev og møde oprykkerne fra SønderjyskE.