Hey er klar med taktstokken: Ligger naturligt til mig

19.09.2024 08:00

21-årige Lucas Hey kom i sommeren 2023 til FC Nordsjælland fra Lyngby, hvor han trods sin unge alder allerede havde tilspillet sig en rolle som en bærende profil med 27 Superligakampe på CV'et.

I sidste sæson blev det til 20 kampe for Lucas Hey, hvoraf syv af dem var fra start. Men i den igangværende Superligasæson har Hey allerede toppet den statistik, da han har startet inde i de første otte kampe og markeret sig som en sikker mand i bagkæden for FC Nordsjælland. Og han er da også selv bevidst om, at der skal trækkes et større læs nu, end tilfældet var i hans første sæson i Farum. 

Lucas Hey

- Det er klart, at når der er nogle som forlader et hold, så er der nogle nye, der er må tage over og træde i karakter. - Når jeg så samtidig er begyndt at spille mere, så tror jeg automatisk, at man begynder at steppe op og indtage en lederrolle. Det var jo noget, jeg var vant til i Lyngby, og det ligger ret naturligt til mig. Og med min rolle nu vil det være godt for mig og min udvikling og for holdet generelt at steppe op ledermæssigt og prøve at hjælpe så meget, som jeg kan. - Jeg er måske ikke lige så erfaren som nogle af de andre nede i bagkæden. Men jeg føler alligevel, at jeg har noget at byde ind med. Også fordi jeg allerede har haft sådan en rolle i min tid i Lyngby. - Personligt synes jeg, at jeg har ramt et fint niveau i de første kampe i sæsonen. Jeg forlanger altid meget af mig selv, og der er altid nogle ting, der kan gøres bedre. Men overordnet set har det været en fin start og jeg er sikker på, at der er noget godt i vente for mig personligt og for holdet.

Christian Sørensen, assistenttræner

- Lucas er en forsvarsspiller, der hakker mange bokse af. Han har en god pasningsfod, han er stor og duelstærk og er generelt på mange forsvars-parametre godt med færdighedsmæssigt. - Men der har selvfølgelig været nogle ting, som han har skullet vokse lidt ind i, i forhold til den spillestil vi har her i FC Nordsjælland, som jo er lidt anderledes end det, han var vant til i Lyngby. - Så der har været en tilvænning, hvor han selvfølgelig har fået en hel del kampe undervejs, men også har stået lidt i skyggen af nogle. Og det er Lucas vokset rigtig godt ind i her efter sommerferien, hvor det er ham, der skal træde frem med de ting, han kan. - Det er naturligvis vigtigt, at man har nogle ledere på sit hold. Men der er også forskellige facetter af at være en leder. Lucas har sin egen måde at lede på - og det er typisk med bolden. Når han har været bedst, så har han været en leder for os ved at være rigtig stærk i sit duelspil og tage nogle gode beslutninger på bolden og på den måde give noget ro i den bagerste del af banen. - Lucas har allerede haft en leder-rolle i sin tid i Lyngby - og det er helt sikkert en fordel for ham. Og der er ingen tvivl om, at Lucas er en spiller, der gerne vil vokse ind i den lederrolle. Og han har helt klart nogle kvaliteter til det - både i hans spil og personlighedsmæssigt.