Dorgeles tager ansvaret på skuldrene: Har udviklet mig markant

15.09.2024 08:00

Mario Dorgeles er netop hjemvendt til Farum en landsholdsdebut rigere. I Elfenbenskystens kamp mod Zambia fik 20-årige Dorgeles nemlig sin debut for de forsvarende AFCON-vindere, da han spillede det sidste kvarter på banen i 2-0-sejren. 

I 3F Superligaen har midtbanespilleren efterhånden også tilspillet sig en vigtig rolle for FC Nordsjælland, hvor han har startet inde i sæsonens første syv kampe, ligesom han for nyligt er blevet indlemmet i anførergruppen. 

Og både cheftræner Jens Fønsskov Olsen og holdkammerat Jeppe Tverskov har bemærket udviklingen fra vores "nye" nummer 8, som også selv kan mærke et større ansvar.  

Mario Dorgeles

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at jeg har fået så meget spilletid i starten af sæsonen. Sidste sæson var jeg lidt plaget af skader, så jeg skulle bygge mig op fysisk og mentalt til, hvor jeg er nu. I denne her sæson har jeg virkelig givet alt, hvad jeg har i mig. Jeg synes, at det er gået godt - og jeg er glad for, at det er blevet bemærket hos trænerne også, som har givet mig tillid. - Jeg synes, at jeg har taget noget mere ansvar på mine skuldre. Der er nogle ledere, som har forladt holdet i denne her sæson, og så er der andre, der skal tage over. Og det ligger naturligt til mig. Nu er jeg også blevet en del af vores anfører-gruppe, og det er jeg virkelig glad for. - Det betyder også meget for mig, at jeg kan give noget videre til de yngre spillere på holdet, som kommer op i truppen fra akademiet. Det at jeg kan være en rollemodel for dem, er noget, som jeg virkelig tænker meget over - og også er stolt af. Jeg vil gerne være en inspiration for dem og være en, de kan læne sig opad. - Nu har jeg også fået min debut for landsholdet. Og det er helt surrealistisk for mig. Det er noget, som jeg har drømt om, siden jeg var en lille dreng. Det er virkelig en drøm, der er gået i opfyldelse - og jeg har ikke kun gjort mig selv, men også min familie og mine venner stolt.

Jens Fønsskov Olsen, cheftræner

- Han har været her i nogle år - og man glemmer måske lidt, at Dorgeles stadig er en ung spiller. Han er klart en af dem, der også nu skal gribe den chance, de får i kraft af, at der har været noget udskiftning på holdet. Og det synes jeg, at han har gjort rigtig godt. Han har taget nogle rigtig store skridt. - Når Dorgeles kommer i de rigtig positioner og får næsen i den rigtige retning mod modstanderens mål, så er han virkelig dygtig til at spille bolden fremad. Han har en fantastisk venstrefod og et godt spark også. Han kan spille de længere diagonalbolde og de hårde bolde op imellem kæderne. Han er en meget dynamisk spiller, som flytter sig hurigt fra a til b og kan være med begge veje. - Derudover synes jeg virkelig, at Dorgeles har løftet sig på det personlige plan også. Han er blevet mere åben og mere ansvarsfuld. Han har taget mere ansvar på på banen, men også for sin egen udvikling.