Conrad Harder skifter til Sporting i rekordhandel

02.09.2024 18:06

Det er gået stærkt for 19-årige Conrad Harder, siden han for første gang blev præsenteret for fans af 3F Superligaen.

Sidste sommer blev han rykket op i Superliga-truppen fra FCN-akademiet, selvom han stadig havde alderen til U19-bold. Her – cirka et år senere – skifter han til den portugisiske storklub Sporting Clube de Portugal i en rekordhandel for en dansk spiller ud af Superligaen.

FC Nordsjælland og Sporting, som vandt det portugisiske mesterskab i sidste sæson, er således blevet enige om en transferaftale, der betyder, at den unge angriber skifter fra Farum til Lissabon med øjeblikkelig virkning.

Phil Radley, Director of Football

– Conrads historie i FC Nordsjælland er beundringsværdig, og jeg forudser, at vi kommer til at fremhæve ham mange gange for vores unge spillere i fremtiden. Han har arbejdet stenhårdt og kæmpet sig til dér, hvor han er i dag – og han er lykkedes med det på grund af sit talent og attitude. Samtidig sætter Conrads skifte en streg under det langsigtede kvalitetsarbejde, der bliver udført hele vejen gennem organisationen set over længere perioder ad gangen – i scoutingen, i akademiarbejdet, i det individuelle arbejde med spillerne som mennesker, på førsteholdene og mange andre områder. – Siden debuten for lidt over et år siden er tingene gået enormt hurtigt for Conrad, og det er det her skifte jo også et rigtig godt billede på. Det er selvfølgelig ikke lang tid siden, at vi var ret sikre på, at han skulle spille resten af sæsonen her i Farum, men hverken vi eller Conrad kunne sige nej til det tilbud, der blev fremlagt.

Alexander Riget, Technical Director

– Det her skifte giver anledning til stor stolthed gennem hele organisationen, og der er rigtig mange, der fortjent skal have et kæmpe klap på skulderen. Der er blevet lavet et flot stykke arbejde hele vejen rundt, og det at kunne sende en dansk spiller til udlandet i en rekordhandel vidner om, at vi har rigtig mange dygtige mennesker her i klubben. Men det er også kun lykkedes i samspil med Conrads konstante ærgerrighed og hårde arbejde – det skal han have stor ros for. – Den her handel kommer samtidig til at betyde meget for vores akademi og for hele klubben. Det betyder blandt andet, at vi kan fortsætte det gode arbejde med at udvikle den næste Conrad Harder – og det er vi allerede i gang med. Det er og skal vi være stolte over.