Den nye sæson på akademiet er skudt i gang

11.09.2024 12:56

Den 17. august sparkede vores U19-drenge og U19-piger begge den nye sæson i gang i den hjemlige liga, og siden da er det blevet til to kampe yderligere for U19-pigerne, mens U19-drengene stadig har deres anden kamp til gode.

I den kommende weekend skal begge hold endelig i aktion igen, når U19-pigerne på lørdag skal en tur til Hjørring og møde Fortuna Hjørring i sæsonens fjerde opgør. U19-drengene spiller ligeledes på lørdag, hvor de dog får besøg af AC Horsens hjemme i Right to Dream Park.

U19-drengene åbnede sæsonen ud med en flot 2-0-sejr over AaB, og skal nu efter en lille månedstid i aktion i den hjemlige liga igen, når der er kickoff klokken 13:30 i Farum. Kampen bliver streamet på vores YouTube-kanal, men der er også mulighed for at bruge lørdag eftermiddag i Farum, da der er fri entré for tilskuere.

U19-pigerne startede sæsonen ud med et nederlag til Kolding IF, men har siden da gjort rent bord med sejre over HB Køge og FC Midtjylland. Vi har i denne uge taget en snak med U19-pigetræner, Emil Aske Strand Hansen, om opstarten, de første par kampe i sæsonen og det kommende opgør mod Fortuna Hjørring.

U19-piger

U19-pigerne har allerede spillet tre kampe i den igangværende sæson, hvor det har budt på et nederlag til Kolding IF i sæsonåbneren og sejre over HB Køge og FC Midtjylland.

Emil Aske Strand Hansen fortæller om en opstart, der bar meget præg af, at U19-pigerne var delt meget op, da de forskellige årgange deltog i forskellige internationale turneringer og en mental kamp med at gå ind til sæsonen som forsvarende danske mestre.

- Det har været godt at komme i gang igen. Pigerne havde glædet sig til at begynde den nye sæson. Det er jo lidt den svære anden sæson, vi er startet på nu, da vi går ind til sæsonen som forsvarende mestre.

- Vi havde en helt okay opstart, hvor vi har været lidt spredt ud over verden, hvor vi har været til nogle internationale turneringer med de tre årgange. Nogle har været i USA, andre i Island og nogle har været her i Danmark, som har trænet med vores Kvindeliga-hold. Så vi havde reelt set kun lidt over en uge til at spille gruppen sammen.

Sæsonåbneren gik som nævnt ikke helt som håbet, da vi tabte 3-2 i Kolding, og cheftræneren påpegede, at den ærgerlige start på sæsonen muligvis hang sammen med, at pigerne skulle vænne sig til at være dem alle gerne vil slå.

- Jeg ved ikke, om det var dét, der betød, at vi i vores første turneringskamp taber til Kolding – det kan være en del af det. Men en stor del af det var også det mentale aspekt af at gå ind til sæsonen som forsvarende mestre. Jeg tror, vi havde for meget fokus på det resultatmæssige ved at blive mestre i stedet for at holde fokus på, at det var processen og vores udvikling, der var årsagen til, at vi kunne skabe så flotte resultater.

- Det evaluerede vi også på efter kampen mod Kolding, hvor vi også brugte de efterfølgende uger til at bringe fokus tilbage på, hvad der egentlig er vigtigt for os som klub og U19-gruppe. Her kom vi frem til, at det stadig er processen, der er det vigtigste for os. Vi skal hele tiden have fokus på at udvikle os, og så kan alt det andet komme som en konsekvens af, hvordan vi gør tingene.

- Og det syntes jeg, at vi har set i de to seneste kampe mod HB Køge og FC Midtjylland, hvor vi er tilbage til at have fokus på os selv. Vi har i de to seneste kampe formået at få fokus væk fra, at vi er forsvarende mestre, og derved er et hold alle ønsker at slå. Vi har fået fokus tilbage på det, der gør os rigtige dygtige, og det er vores Style of Play og vores evne til at dygtiggøre os i de små detaljer.

Når U19-holdene starter en ny sæson er det ofte med en masse nye spillere i truppen, da de ældste tager skridtet videre op i rækkerne, mens de yngre årgange kommer til og fylder truppen ud. Dette har også været tilfældet for U19-pigerne i år, hvor flere har taget turen op til Kvindeliga-holdet, mens der er kommet nye, unge spillere til U19-truppen.

Emil Aske Strand Hansen og resten af trænerteamet har her i sæsonens indledning haft stort fokus på truppens teamwork og sammenhold.

- Dertil har vi også lagt mange ressourcer i at arbejde med teamwork. Det er som traditionen tro en helt ny årgangskonstellation, så det er også vigtigt, at de finder ud af, hvordan de fungerer som gruppe – og det har vi lagt meget tid og kræfter i her i sæsonens første uger. Det handler om, at vi skal kunne hjælpe og ofre os for hinanden, og hvis der er én, som kæmper med tingene, så kæmper vi alle som en enhed.

Den næste opgave for U19-pigerne er på lørdag, når de møder Fortuna Hjørring på udebane, og cheftræneren fortæller, at pigerne skal bruge den lange tur til Nordjylland til at blive endnu mere trygge ved hinanden.

- Vores forberedelser frem mod weekendens kamp er ikke meget anderledes end alle andre kampe. Vi analyserer vores seneste kamp, hvor vi tager de elementer, som vi lykkedes rigtig godt med videre, men endnu vigtige de aspekter af kampen, vi kan forbedre og udvikle på.

- Vi forbereder os på samme måde som op til enhver anden kamp. Det er klart, at det selvfølgelig er anderledes, når vi skal afsted mod Hjørring klokken 5:30 og er hjemme igen omkring midnat, men det har også sine fordele og charme. Pigerne har god mulighed for at dyrke sammenholdet og lære hinanden bedre at kende.

Kvindeliga-holdet spillede i sidste uge Champions League-kvalifikationskampe for første gang i FC Nordsjællands historie, og allerede der så man flere spillere i aktion, der sidste år spillede på vores U19-hold. En af dem er 17-årige Carli Scheuer, som scorede til 1-0 mod KÍ Klaksvík, og det gør Emil Aske Strand Hansen meget stolt at se pigernes præstationer på øverste hylde.

- Det gør mig rigtig stolt at se dem lykkes på det niveau, når jeg ved, hvor meget hårdt arbejde de har lagt i det. Jeg bliver rigtig glad på deres vegne over, at de nu har taget deres første skridt i deres forhåbentlige lange og store karriere. Men det gør mig rigtig stolt at se vores egne U19-piger få debut.

- Det gør mig rigtig glad og stolt at se Carli score i en Champions League-kvalifikationskamp, da jeg ved, hvor meget det også betyder for hende. Men hele pointen med at de er kommet hele vejen gennem akademiet, betyder rigtig meget for mig og hele klubben. Det gør mig stolt på deres vegne, men i det hele taget også bare stolt af at være en del af den her klub, da det tegner et supergodt billede af vores dygtige akademi. Selv i klubbens første Champions League-kampagne ser vi, at vi stadig spiller utrolig ungt og med mange spillere, der har taget vejen gennem akademiet, og det viser bare, at vi er på vej det rigtige sted hen.