Foto: Lasse Lagoni / Gonzales Photo

Sejr i Haderslev: Fornem og moden udebanepræstation

06.10.2024 16:41

3F Superligaen holder en kort pause og gør plads til landskampsfodbold, og vi går ind til den pause med en dejlig sejr på 4-1 over Sønderjyske Fodbold.

Det stod klart efter 90 minutters fodbold i Haderslev, hvor vi var i kontrol stort set hele kampen og også endte på imponerende 996 succesfulde afleveringer. Det hele startede dog med en scoring til hjemmeholdet på en omstilling, men med to mål fra Marcus Ingvartsen gik vi til pause med en føring på 2-1.

I anden halvleg fortsatte kampbilledet med os i kontrol, og mod slutningen kunne først Benjamin Nygren score til 3-1 på et flot oplæg af Daniel Svensson, inden Milan Iloski kom på banen og scorede sit første mål i FC Nordsjælland-trøjen.

Efter kampen var cheftræner Jens Fønsskov Olsen tilfreds med, hvad han havde set fra sit hold.

Mental styrke 🧠🏋️‍♂️

– Det her var nok en kamp, som vi på papiret gerne skulle vinde, men vi vidste også, at Sønderjyske er rigtig komfortable på hjemmebanen, hvor de kun har tabt en gang i 12 kampe. Så jeg synes, at vi viste en virkelig fornem og moden udebanepræstation. – Vi laver næsten 1000 succesfulde afleveringer, scorer fire mål og har en boldbesiddelsesprocent på næsten 80. Så jeg har svært ved at finde noget negativt over kampen i dag. Vi blev selvfølgelig irriterede, da vi kom bagud, for kampbillede lignede meget det, vi havde forberedt os på, hvor vi mødte et lavt hold, og vi skulle have meget tålmodighed og vente på åbningerne. Så da de rammer os på en omstilling, ærgrede det os selvfølgelig, men reaktionen fra spillerne var rigtig dejlig at se. – Det viser en stor mental styrke, men også en bevidsthed om hvad vi skal. Spillerne ved godt, hvad vi vil have af dem, og hvad planen er, og det ændrer sig ikke af, at Sønderjyske scorer et mål. Så jeg er meget glad for, at de bare blev ved og stolede på, at vi nok skulle score flere mål end dem, hvis bare vi blev ved med at spille vores eget spil.

Midtbanen under pres 💎

Inden kampen havde vi fokus på vores midtbane, der er blandt verdens bedste under pres. Og igen i dag gav det os et godt våben mod en lavtstående modstander. – Vores positioner og tålmodighed på bolden, når man spiller mod et lavtstående hold, er utrolig vigtig. Så man skal være tålmodig, når man modtager bolden, men samtidig skille sig hurtigt af med den, så vi får noget tempo i spillet. Det er noget, vi øver os rigtig meget i på træningsbanen, og vi vil gerne finde rum mellem linjerne, og selvom der nærmest ikke var noget rum i dag, blev vi ikke utålmodige, men stolede på, at der nok skulle opstå plads. – Vi blev ved med at løbe dybt mod et bagrum, der jo nærmest ikke findes. Men det er jo det, der giver os straffesparket, hvor Nygren løber ned bag deres forsvar.