AGF tager første stik: Vi går stadig benhårdt efter finalepladsen

29.03.2024 19:33

Påsken var for en stund sat på pause langfredag, da der var pokalsemifinale i Right to Dream Park. Vi fik besøg af AGF i semifinalens første af to opgør.

Efter en flot solrig formiddag over Farum trak de mørke skyer sig hen over Right to Dream Park frem mod kampstart, og spænding steg. Klokken 16:30 blev opgøret fløjtet i gang, og vi fik hurtigt sat os på kampen.

På trods af et stort chance- og spilovertag i første halvleg gik vi til pause bagud med cifrene 2-1 efter Ibrahim havde scoret vores første mål. Det samme kampbillede fortsatte i store dele af anden halvleg, og Andreas Schjelderup sparkede os på flotteste vis på 2-2 efter et flot frispark. Desværre kom Frederik Tingager højest til vejrs efter et hjørnespark og headede bolden ind bag Andreas Hansen til slutresultatet 2-3.

Vi fik derfor ikke det ønskede resultat og udgangspunkt frem mod returkampen i Århus den 11. april, men Johannes Hoff Thorup fortæller efter kampen, at vi fortsat tror på og jagter pokalfinalen.

- Vi taber i dag en fodboldkamp, hvor jeg i det store hele syntes, at vi leverede en god præstation. Det er fortsat finalen, vi går efter, og det har dagens resultat i bund og grund ikke ændret på. Vi kommer til at tage til Århus og gå benhårdt efter den finaleplads.

- Gejsten er egentlig stadig okay i truppen. Vi er skuffet over resultatet, men kan faktisk godt holde hovedet højt, da vi godt kan se, at vi i store dele af kampen leverede rigtig godt og skabte rigeligt med chancer til at få et bedre resultat. Dét er det positive, vi tager med fra i dag, og det er spillerne heldigvis både modne og dygtige nok til at kunne se.

- Præstationen er det vigtigste for os at kigge ind i. Selvfølgelig ved vi godt, at det havde været bedre, hvis vi kunne tage til Århus med en føring i bagagen – nu skal vi som minimum hente ét mål, men med det vi har set og leveret i dag, så tror vi i den grad på, at vi kan gøre det.

Cheftræneren påpeger også, at der var mange positive ting at tage med fra dagens kamp på trods af nederlaget.

- Vi fik i dag nogle svar på, hvordan vi kan lukke det her AGF-hold op. Jeg tror ikke, det er mange kampe AGF har spillet, hvor de giver så mange chancer væk som tilfældet er i dag. Og det er i den grad positivt. Jeg syntes, der var mange gode takter i vores spil i dag, og så var der nogle nøglesituationer i kampen, hvor vi ikke var helt dygtige nok og fir grebet det rigtigt an. Og det skal vi selvfølgelig gøre bedre, når vi tager til Århus. Men der er rigtig mange af tingene fra i dag, vi kan tage med derop.

- Vi kan med vores spil og kvalitet give dem store udfordringer, som vi også så i dag.

Mentaliteten er vigtig

Vi havde op med dagens pokalsemifinale taget en snak med Superliga-holdets mentaltræner, Troels Thorsteinsson, og vi fangede ham også kort efter kampen, hvor han berettede om, at han fortsat kan mærke en stor tro på, at vi kan få den samlede sejr. - Det der er vigtigt, og det vi allerede har sagt til drengene, er, at vores præstation var til mere, end det vi fik med i dag – selvom følelserne selvfølgelig var ude på tøjet lige efter kampen. - Vi fik skabt en masse chancer i dag og spillede med stort mod, hvor vi viste, at vi turde at spille en meget åben kamp. Vi syntes, at vi havde mulighederne til at få et bedre udgangspunkt. Hvis vi kan lave en lignende præstation i Århus, så tror vi, at vores chancer er rigtige fine. - Jeg tror, at det sidste års tid med en masse vigtige dobbeltopgør og den erfaring, vi har fra de kampe, kommer til at gavne os i returopgøret i Århus. Vi så også i dag et hold, der turde at spille modigt dér, hvor tingene spidser allermest til, så jeg tror stadig på, at vi kan vinde over to kampe. - Og det er jeg også sikker på, at drengene også tror på. Der var en stemning inde i omklædningsrummet efterfølgende, at det her bestemt ikke er slut, og vi tager andet stik og så er det os, der tager den samlede sejr.

Returopgøret bliver spillet torsdag den 11. april i Århus, og vi har brug for jeres støtte!

Næste hjemmebanekamp er mod de forsvarende mestre fra FC København søndag den 7. april, og du kan allerede nu sikre din billet til kampen her.