Ugen på akademiet: God start på foråret

13.03.2024 12:22

I weekenden var det første gang siden vi trådte ind i 2024, at begge vores U19-hold skulle i aktion i ligaen. U19-drengene sparkede foråret i gang den 2. marts med en sejr over AGF, hvorfor de spillede forårssæsonens andet opgør i den forgangne weekend, hvor de mødte SønderjyskE på udebane.

U19-pigerne spillede i søndags deres forårspremiere, der stod på en svær opgave i det nordjyske, hvor de mødte Fortuna Hjørring.

Både U19-drengene og U19-pigerne har startet foråret rigtig stærkt ud, hvor vi endnu ikke har tabt, da U19-drengene spillede 0-0 mod SønderjyskE, og vandt på straffe, mens U19-pigerne på overbevisende stil vandt 3-1 i Hjørring.

Vi har traditionen tro taget en snak med de cheftrænere om indledningen på foråret, hvor den allerede har stået på kampe i ligaen for begge hold og en pokalkamp for U19-drengene, hvortil vi også ser frem mod den kommende uge.

U19-drenge

Der var sidste uge to kampe på programmet for vores U19-drenge, da de både havde en pokalkamp i midtugen mod Hvidovre IF og en ligakamp i weekenden på udebane mod SønderjyskE.

Midtugens kamp blev en smule mere spændende en håbet, da Hvidovre formåede at presse os til det yderste, men vi trak os heldigvis sejrsrigt ud af opgøret med en 3-2-sejr og er nu klar til klar til kvartfinalen mod HB Køge. Sune Jensen fortæller, at det var et klassisk pokalopgør, hvor intensiteten og dramaet var i højsædet.

- Det var en vaskeægte pokalkamp, hvor der var en masse drama og generelt var et intenst opgør. Hvidovre spillede en god kamp, og man kunne mærke, at de gav alt. Det var formentlig årets kamp for dem, og de havde stor ære af kampen og skabte mange problemer for os. Vi får heldigvis hevet sejren hjem til sidst på trods af store udfordringer.

- Det særlige ved pokalturneringen er, at man møder hold, der skal prøve at lave overraskelsen, og vores opgave er at ramme vores vanlige niveau, og det er ikke altid så nemt i en sådan situation. Det giver altid en anden intensitet og drama i pokalkampen, hvortil man ofte og spiller under nogle lidt andre forhold, end man er vant til. Så det giver altid forudsætningerne for en spændende fodboldkamp.

I weekenden stod det så på forårets anden ligakamp, da vi denne gang møde SønderjyskE på udebane. Vi skulle prøve at bygge videre på vores momentum fra forårspremieren mod AGF og tage de tre point med hjem til Farum. 

Sune Jensen var i store træk med weekendens præstation, men var ærgerlig over, at vi ikke fik de tre point.

- Jeg syntes, at vi dominerede begge halvlege på hver deres måde. Første halvleg dominerede vi ved at skabe rigtig mange chancer. Vi gav dog også lidt for meget væk. Vi overlod lidt for meget af boldbesiddelsen til SønderjyskE, og de havde en del situationer, hvor de kom op omkring vores felt – dog uden at blive rigtige farlige. Men vi skabte dog også nogle kæmpe chancer, og burde vel egentlig også være foran 3-0 ved pausen, da vi også brændte straffe.

- I anden halvleg dominerede vi totalt spillet. Vi havde bolden meget, og de kunne ikke rigtig spille sig igennem os, hvorfor vi havde ret godt styr på dem. Dertil fik vi så heller ikke skabt nogen chancer, da vi manglede den sidste kvalitet på den sidste tredjedel og i de afgørende faser af anden halvleg. Så der kan man sige, at vi dominerede op til deres felt og derfra ikke lykkedes med den sidste aflevering.

U19-holdet kunne tage fra det sønderjyske med 2 point, da vi vandt straffesparkskonkurrencen, hvorfor vi har startet foråret ud med fem point i de første to kampe, hvilket glæder cheftræneren.

- Vi er selvfølgelig glade for at have fem ud af seks mulige point, men vi kunne godt havde tænkt os at have alle tre point med hjem fra SønderjyskE – især med kampens udvikling in mente. Jeg syntes, at vi havde fortjent de tre point, men vi er naturligvis glade for, at vi har haft to gode præstationer her i starten af foråret. Tingene begynder at se bedre og bedre ud og det vigtigste for os er, at vi hele tiden forbedrer os – både spillerne individuelt men også holdet som gruppe.

Næste opgave er Silkeborg hjemme i Farum, og Sune Jensen påpeger, at det igen er vigtigt, at vi kommer ud og dominerer på bolden, selvom vi denne gang møder et hold, der er vant til at spille på kunstgræs.

- Intentionen er, at vi mest af alt skal bygge videre på de gode præstationer og levere endnu en god performance. Vi skal have tingene til at lykkes som hold, og så håber vi selvfølgelig, at det også afføder de tre point i weekendens kamp. Det vigtigste for os er dog, at vi fortsætter med at levere gode præstationer, og så skal pointene nok komme helt af sig selv.

- Silkeborgs U19-hold har lidt det samme udtryk som deres Superliga-hold, så kampbilledet kommer nok også til at ligne det, vi ser i Superligaen mellem de to hold. Vi skal sørge for at være gode på bolden og styre tempoet i kampen, og det er sådan set ligegyldigt, hvem vi møder. Vi vil altid gerne være dominerende på bolden, og det er også målet med weekendens kamp.

U19-piger

U19-pigerne sparkede søndag foråret i gang, da vi mødte Fortuna Hjørring på udebane. Det var en kamp Emil Aske Strand Hansen og resten af truppen havde set frem til siden de nordiske mesterskaber, hvorfor der var store forventninger til kampen.

Pigerne skuffede bestemt ikke og kunne tage fra det nordjyske med en overbevisende 3-1-sejr efter at havde domineret store dele af kampe. Emil Aske Strand Hansen fortæller, at første halvleg er noget af bedste, han har set pigerne spille på trods af sne på banen i kampens indledning.

- Det var meget et kampbillede, som vi havde forventet på forhånd, hvor vi var det dominerende hold på bolden. Jeg vil dog også sige, at vi i første halvleg spillede noget af den bedste fodbold, jeg har set os spille, selvom forholdene var svære. Vi kom op til en bane, der var dækket af sne, og det kun lige var linjerne, som var blevet ryddet. Så det var først i anden halvleg, at der var en helt grøn kunstgræsbane at spille på.

- Vi lykkedes med rigtig mange ting. Vores energi, kommunikation og evne til at spille vores spil var helt ekstraordinær i første halvleg. Pigerne turde at spille på den måde, vi havde trænet og øvet på i hele opstarten, og det høstede vi frugterne af i weekendens kamp. Det var som om alle de ting, vi havde arbejdet på i opstarten, klikkede i kampen mod Fortuna Hjørring.

U19-pigerne har haft en begivenhedsrig opstart, hvor pigerne blandt andet har skulle præstere på et højt niveau under de nordiske mesterskaber i slutningen af januar, hvilket cheftræneren også mener, at man kunne se i søndagens opgør mod Fortuna Hjørring.

- Jeg syntes godt, at jeg kunne se, at vi i opstarten har haft perioder, hvor vi har skulle præstere. Vi har kun lagt et lag mere på vores niveau og evne til at styre tempoet i kampene siden de nordiske mesterskaber, og det har virkelig været fedt at opleve, hvordan pigerne har taget imod det hele. Jeg syntes overordnet set, at vi har haft en rigtig fin opstart, og det kan weekendens resultat også meget vel være et resultat af.

Som så mange gange før var U19-pigerne ramt af afbud i denne uge, da vi blandt andet havde spillere væk på landsholdsopgaver, men det forhindrede ikke holdet i at levere på et utroligt flot niveau.

Det glæder Emil Aske Strand Hansen, at man på trods af mange afbud kan stille meget konkurrencedygtige hold på både U16 og U19.

- Og så skal hele vores pigeakademi også have stor cadeau i denne uge, da vi havde fire spillere med i vores trup, som spillede U16 efter. Dertil manglede vi vores landsholdsspillere og nogle der var afsted i skole øjemed, så vi manglede i alt 20 spillere fordelt på vores U19- og U16-kamp. Så derfor er det jo kun endnu federe, at vi alligevel formår at præstere på den måde.

Nu venter der en længere pause for U19-pigerne, inden de igen skal i aktion i U19 Ligaen, men det betyder bare, at der kun er endnu større mulighed for at bruge en masse timer på træningsbanen, påpeger cheftræneren.

- Vores kamp mod Vildbjerg er blevet flyttet efter deres ønske, så vi skal bruge de næste par uger på at have nogle træningspas, der simulerer intensiteten fra en kamp, hvorfor vi også kommer til at træne om lørdagen, hvor vi normalt plejer at have vores før kamps træning. Det er vigtigt, at vi får trænet hårdt i de her perioder, hvor vi ikke har så mange kampe.

- Vi har stadig landsholdsspillerne væk i en periode, da de skal spille EM-kvalifikation, hvor vi selvfølgelig håber, at de kommer til at klare det godt. Og derudover har vi en masse hårde træningspas planlagt, hvor vi også kommer til at bruge tiden til at lave nogle sociale aktiviteter sammen.