Sikker sejr over Silkeborg: En helstøbt indsats

04.03.2024 20:34

Statistikken talte sit tydelige sprog - og i de seneste indbyrdes kampe mod Silkeborg har vi oftets trukket det korteste strå.

Men sådan blev det ikke mandag aften, da FC Nordsjælland på sikker vis vandt 3-1 på to mål af Mads Kristian Hansen og et enkelt af Martin Frese.

En målrig første halvleg

Kampen startede som lyn og torden - og de fleste havde end ikke taget den første bid af stadionpølsen, før Mads Kristian Hansen kunne bringe os i front med 1-0. Andreas Schjelderup fandt med en følt aflevering MK i feltet, der stod helt umarkeret og let kunne sparke bolden ind bag Nicolai Larsen i Silkeborg-målet.  Men blot to minutter senere kunne Silkeborg bringe balance i regnskabet, da Pelle Mattsson pandede bolden i mål efter et hjørnespark.  Få minutter senere var Conrad Harder tæt på at at bringe os i front endnu engang, da han blev spillet fri i venstre side af Silkeborgs felt. Men afslutningen havnede i sidenettet.  Selvom vi ikke havde bolden mest, var vi konstant farlige på omstillingerne, og efter 25 minutter kunne Mads Kristian Hansen fordoble sin målscoring, da han, efter noget der nærmest lignede tiki-taka-bold i Silkeborgs felt, kunne prikke bolden det sidste stykke over stregen. 2-1 og stadionuret havde ikke engang rundet den halve time.  Der var flere chancer til mål - særligt til FC Nordsjælland, men det blev ved de tre mål i første halvleg.

Farlige Frese

Anden halvleg startede blødere ud - selvom Silkeborg havde et frispark, der sejlede tæt forbi den ene opstander allerede efter to minutter.  Derfra var det småt med chancer - og FC Nordsjælland havde fin kontrol over kampen.  Men med et lille kvarter igen fik Martin Frese den plads, som man aldrig skal give ham. Han lagde bolden til rette for sit venstreben og fyrede kanonen af en meters penge uden for Silkeborgs straffesparksfelt. Og selvom Nicolai Larsen var ude i fuld længde, kunne han intet stille op. 3-1 til FC Nordsjælland - og så så det vanskeligt ud for gæsterne.  I slutfasen havde både indskiftede Oliver Antman og Christian Rasmussen store chancer for at udbygge føringen, men det blev ved 3-1 til FC Nordsjælland, som dermed kunne tiføje tre point til kontoen.