Fra akademi til Kvindeliga: Celine Kampmann

11.03.2024 13:00

19-årige Celine Kampmann kom til FC Nordsjælland i sommeren 2022 og etablerede sig hurtigt som en profil for både U18- og U19 holdet.

Kampmann har spillet to kampe for vores Kvindeligahold i pokalturneringen og har trænet fast med i kvindeligatruppen siden årsskiftet. Nu bliver hun en fast del af Kvindeligatruppen. 


Celine Kampmann:

- Overgangen fra U19 til senior har været super. Til at starte med kunne jeg godt mærke, at der var en stor forskel i tempoet. Men jeg føler også, at jeg virkelig har kunnet rykke mig meget, fordi springet er så stort. Ikke bare tempoet men også det fysiske i spillet. Men det har været med til at gøre, at min udvikling er blevet boostet. 

- Jeg kan godt lide at være på bolden og er ikke bange for at have bolden. En af mine forcer er hovedspillet, så jeg kan også godt lide at heade på mål. Og så vil jeg sige, at jeg er ret forudseende i mit spil. 

- Jeg har selvfølgelig ambitioner om på et tidspunkt at blive en fast starter for FC Nordsjælland. Men jeg er klar over, at jeg ikke er den, der komme til at få allermest spilletid her i starten. Så jeg skal være klar til at gribe chancen, når jeg får den og give alt, hvad jeg har. 

Jessica Davis, Sportschef for Kvindeliga-holdet:

- Først og fremmest skal hun have stor ros for, at hun så hurtigt har vænnet sig til måden, vi spiller på her i FC Nordsjælland. Hun kom til klubben relativt sent i forhold til mange andre, der tager turen fra U-holdene og op til seniortruppen. Men Kampmann gik hurtigt ind og tog en ledende rolle på U17, dernæst U19 og nu er hun fortjent blevet en del af Kvindeligatruppen. 

- Hendes første kamp for Kvindeligaholdet var i pokalen mod BSF - og jeg kan huske, da hun kom på banen. Hun lignede bare en seniorspiller med det samme. Hun har en god fysisk pakke og er god til at vinde sine dueller i luften. Hun skal naturligvis stadig udvikle sig og vænne sig til at spille imod seniorspillere. Men det tror jeg vil gå hurtigt og hun kommer til at blive en stærk centerback for os. 

- Hun nogle gode er erfarne midterforsvarer, som hun kan læne sig op ad og bruge i forbindelse med hendes udvikling. Vi har store forventninger til Kampmann. hun er meget rolig på bolden og har det godt med den måde, vi vil spille på. 

Du kan lære Celine Kampmann bedre at kende i videoen ovenfor 👆🏻