Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Chris Sargeant efter Brøndby: Resultatet skal bruges som benzin på bålet

30.03.2024 16:11

Lørdag eftermiddag skulle nummer ét og to mødes i Gjensidige Kvindeligaen, da vi hjemme på Right to Dream Park fik besøg af Brøndby IF. Der var derfor lagt op til et brag af en fodboldkamp, hvor de mere end 300 fremmødte tilskuere i Farum ikke blev skuffede. 

Det blev til en kamp, hvor spillet og resultatet bølgede frem og tilbage. Af to omgange kom FCN-holdet bagud, hvor vi begge gange fik svaret tilbage. Det lignede derfor længe, at kampen skulle blive en pointdeler, men desværre formåede Brøndby at score i dommerens sidste tillægsminut til slutresultatet 2-3. 

Det var derfor en skuffet – men også optimistisk cheftræner, Chris Sargeant, vi mødte efter sidste slutfløjt. 

– Det er en dræber, at vi taber kampen i de sidste sekunder af kampen. Vi slår fra til sidst, hvilket vi skal arbejde med. Vi skal være på i de fulde 90+ minutter i kampen, hvilket vi ikke formår i dag. Overordnet synes jeg, at vi dominerede og var i kontrol i størstedelen af kampen. Vi spillede lidt for langsomt i perioder, hvilket vi skal kigge ind i. Vi kunne have gjort nogle ting anderledes, men det arbejde og den indsats, spillerne lagde for dagen, kan jeg ikke sige noget dårligt om. – Vi skal arbejde på at være mere effektive, hvilket man især skal være i de her topkampe. Det resultatet gør, er at putte benzin på bålet hos holdet, da vi kan se, at vi ligger i toppen af en grund. Vi kan tage denne følelse med ind i landsholdspausen, så vi kan komme stærkt tilbage. – Vi vil aldrig føle det her igen, hvor vi taber i sidste øjeblik. Vi synes, vi fortjente mere af den her kamp. Det sker desværre i fodbold, at man bliver straffet i en kamp, hvor man ellers syntes at være i kontrol. Vi skal derfor holde fast i den her følelse og bruge den positivt. Vi vil have den følelse, vi mærkede i slutningen af kampen mod HB Køge i sidste uge. Vi skal derfor bruge den ild, spillerene og staben føler lige nu. På den anden sidste af landsholdspausen venter der fortsat syv runder af mesterskabsspillet i Gjensidige Kvindeligaen. Chris Sargeant er derfor ikke bekymret efter dagens resultat – hvilket han ved, at spillerne vil bruge positivt efter dagens kamp. – Vi er stadig med i toppen af ligaen, så det er ikke en katastrofe. Vi skal bruge den her ild til at komme stærkt tilbage, og der er masser af kampe fortsat at spille for. Det er i disse øjeblikke i sæsonen, hvor vi skal vende tilbage og svare igen bedst muligt. Vi bliver ved med at kæmpe, for det er den type hold, vi har. Vi bruger vores nederlag og dårlige oplevelser som benzin, hvilket vi vil bevise i resten af sæsonen.

Foran Kvindeliga-holdet venter nu en landsholdspause, hvor flere af spillerne skal afsted. Næste opgør for holdet er derfor først lørdag d. 13. april, hvor man tager en tur til Aarhus for at møde AGF.