Punktummet på en vild sæson

26.05.2024 17:28

Søndag aften blev 32. og sidste spillerunde i 3F Superligaen i 2023/2024-sæsonen spillet, da vi var på besøg i Parken for at møde de forsvarende mestre fra FC København.

Det var en direkte duel om bronzemedaljerne og muligheden for at spille kampen på fredag om at komme i europæisk fodbold til næste sæson. Det var kun en sejr, der talte, da vi var ét point efter FCK inden runden.

Desværre blev det ikke til en sejr og de tre point, da kampen endte 1-1, hvorfor kampen endegyldigt blev den sidste i indeværende sæson. Cheftræner Johannes Hoff Thorup var i store træk tilfreds med præstationen i dag, hvor han især fremhævede de første 30 minutter i første halvleg.

- Vi startede rigtig godt. Jeg var rigtig tilfreds med den første halve time, hvor jeg syntes, vi var gode. Og vi burde også havde skabt lidt større chancer i den periode, da jeg syntes, at vi havde dem dér, hvor vi gerne ville have dem.

- Så fik de momentummet lige inden pausen, og fik scoret desværre scoret det mål, der gjorde, at vi i store dele af anden halvleg var nødsaget til at skulle jagte lidt og smide flere folk frem. Det jeg ærgrer mig mest over efter i dag er, at vi ikke fik scoret i den første halve time.

Vi havde en stor del af boldbesiddelsen i dag, men havde problemer med at komme frem til de helt store chancer. Efter 60 minutter foretog Johannes Hoff Thorup en dobbelt udskiftning, hvor han skiftede formation. 

- Vi havde lagt en helt klar plan for, hvordan vi skulle gribe det an, hvis vi skulle jagte et mål. Og så så vi den optimisme, der i særdeleshed har været i truppen her i foråret, hvor spillerne har en tilgang til tingene, hvor de tror på, at vi kan dominere alle steder, vi spiller. Og det syntes jeg også, man kunne se på dem i dag. Vi spillede ikke med håndbremsen trukket, og vi ville gerne frem at forsøge.

- Vi møder et godt hold i dag, og jeg har stor respekt for, at du er så dygtige til at lukke de rum ned, vi gerne vil angribe i. Men jeg er glad for, at vi alligevel fik lavet det mål, som gjorde, at det trods alt blev spændende de sidste 10-12 minutter.

Mange oplevelser

Vi ser tilbage på en sæson, hvor vi har været med, hvor det er sjovt både i 3F Superligaen, Oddset Pokalen og Conference League, og cheftræneren påpeger, at vi skal blive ved med at vise, at vi hører til i toppen af dansk fodbold. - Det har været en vild sæson. Rigtig mange ting igennem og rigtig mange oplevelser. Også nogle nedture undervejs, men det jeg synes, der kendetegner denne gruppe er, hvordan vi har rejst os. Og hvordan vi bare har arbejdet hårdere, hvis det ikke lige har kørt for os. - Det her forår er selvfølgelig svært at komme udenom, da jeg synes, at vi med rette kan sige, at vi har rakt ud efter medaljerne i dansk fodbold. Og vi har også lagt på i forhold til de næste sæsoner, der kommer med det her hold, hvor vi skal blive ved med at være enormt ambitiøse. Vi skal blive ved med at vise, at vi kan udfordre de andre hold i toppen.

Tak for den enorme opbakning

1.900 FCN-fans havde fundet vej til Parken i aften, hvilket var med til at skabe en fantastisk kulisse. Der var en enorm støtte at mærke nede på banen, og Johannes Hoff Thorup udtrykte en stor stolthed over at se og høre så mange FCN-fans i løbet af opgøret. - Det er også en udvikling, som den her klub er ved tage. Det man skal huske på er, at vi er stadig unge, vi er stadig undervejs og derfor skal vi også bygge noget op. Og det der er ved at blive bygget op på fansiden er bare fantastisk. - Vi kunne høre dem undervejs i dag, og vi fik den support, som vi skulle bruge. Så det var helt fantastisk.