Phil Radley, Director of Football (tv.) og Alexander Riget, Technical Director (th.)

Nyt setup for den sportslige ledelse

31.05.2024 11:00

FC Nordsjælland præsenterer et nyt setup efter afskeden med sportschef Jan Laursen. To allerede etablerede profiler fra den sportslige ledelse skal sikre både videreførelse af klubbens stærke kultur og miljø og et stærkt setup på transferaktiviteter.

FC Nordsjælland har taget det næste skridt i udviklingen for det strategiske setup omkring Superliga-holdet. Det sker med etablerede klubpersonligheder i den nye sportslige ledelse, hvor Director of Football Phil Radley og Technical Director Alexander Riget fremover vil være de øverst ansvarlige i klubben.

Phil Radley har været en del af organisationen siden 2016. Først i Right to Dream, derefter som bl.a. Director of Football Operations i FCN.

Alexander Riget har varetaget centrale roller i FCN igennem 12 år og har været med til at forme og udvikle klubbens sportslige retning og kultur blandt andet som Head of Coaching og Technical Director.

Sammen med Jan Laursen og en række andre centrale personer fra den sportslige organisation har de begge været en del af den arbejdsgruppe – den såkaldte performance committee – som planlægger, udvikler og varetager den sportslige strategi og transferaktiviteter.

Selvom involveringen og ansvaret på mange måder ikke er nyt for dem, vil det nye, formelle setup give endnu bedre plads til deres respektive ekspertiser og kompetencer.

 

Flemming Pedersen, Technical Director i Right to Dream:

– FC Nordsjælland har medarbejdere som f.eks. Alexander og Phil, der er i stor udvikling og klar til at tage endnu større ansvar for at vokse. Når gode FCN-folk stopper, bliver der ekstra lys og luft til andre, og vi ved, at vi er i gode hænder med den nye sportslige ledelse.

– Phil har været med fra begyndelsen af rejsen med Right to Dream, og han har haft en voksende rolle i vores transferaktiviteter igennem årene. Han er god til at eksekvere, og det er en vigtig kvalitet. Mange uden for FCN ved det ikke, men han bidrager allerede med rigtig meget, og nu har han fået mulighed for at komme endnu mere på banen.

– Alexander har været en del af klubben i cirka 12 år og har taget turen hele vejen igennem akademiet og organisationen. Han har fået både Right to Dream og FCN-blod i årerne, og han er en vigtig kulturbærer, som er dygtig både fagligt og menneskeligt. Han er ærgerrig og ambitiøs med hensyn til at blive ved med at udvikle sig, så når han får mere rum og ansvar, vil hele klubben nyde godt af det.

– Der er så meget teamwork i vores organisation. Vi kører ikke tingene som et one-man-show, så det er ikke noget nyt, at vi har en anden ledelsesmodel. Det er vores miljø, som er vores leder, og som guider os i det daglige. Derfor ser vi også frem til, at det fortsat kan blomstre med Alexander og Phil ved roret sammen med de andre dygtige mennesker i vores organisation.

 

Mads Davidsen, Head of Football i Right to Dream:

– Sammensætningen af det sportslige FCN-ledelsesteam er en blanding af vores tro på kontinuitet, og at vi ser på en samlet pakke af kompetencer, der skal dækkes af flere personer. Her supplerer Phil og Alexander hinanden rigtig godt sammen med Søren Henriksen, der tiltrådte som assisterende sportschef tidligere på året. Derfor har der aldrig været tvivl om, at vi havde den bedste løsning i huset.

– Phil har allerede været meget involveret i fodbolddelen, herunder også i de store transfers, vi har solgt spillere for igennem årene. Her får han mulighed for at fortsætte udviklingen med endnu mere fokus på fodbolddelen.

– Alexander er den person i klubben med den største viden om vores spillestil og metodik og ikke mindst linket mellem vores førstehold og akademi. Han er og har været tæt på Superliga-staben som en form for højre hånd, der giver feedback og kyndige råd, så han er en helt central figur for FCN også fremadrettet.

 

Søren Henriksen fortsætter i sin rolle som assisterende sportschef, ligesom Jessica Davis fortsat vil varetage rollen som sportschef for Kvindeliga-holdet.

Anders Jensen indsættes i en ny position som Head of Recruitment med fokus på Superliga-holdet efter tidligere at have haft ansvaret for ungdomsscouting i Skandinavien.

Akademiet ledes af akademidirektør Juan José Jacob Peñalver, som tiltrådte sidste sommer.

De ovennævnte refererer til Director of Football Phil Radley, som har det overordnede ansvar for fodboldaktiviteter i FC Nordsjælland.

Den såkaldte Football Function-gruppe, som har det overordnede ansvar for Right to Dreams fodboldaktiviteter, består stadig af blandt andet Head of Football Mads Davidsen og Technical Director Flemming Pedersen.

Du kan i øvrigt læse Tipsbladets interview med Phil Radley og Alexander Riget ved at trykke her.