Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Johannes Hoff Thorup skifter til Norwich City Football Club

30.05.2024 13:00

Han har taget turen hele vejen op gennem akademiet til Superliga-holdet. Først som U14-cheftræner, dernæst U17-cheftræner, Superliga-assistent og senest som Superliga-cheftræner.

Nu går turen så til England for Johannes Hoff Thorup.

En transfer til Norwich City Football Club betyder, at den 35-årige FCN-cheftræner nu får mulighed for at prøve kræfter med udlandet og i den kommende sæson skal stå i spidsen for klubben i den engelske Championship.

 

Alexander Riget, Technical Director i FC Nordsjælland:

– Det har været fantastisk at se Johannes’ udvikling og dedikation gennem årene i FC Nordsjælland. Talentudvikling er en helt central del af vores DNA, og det gælder også på trænersiden, hvor der bliver lagt mange kræfter i at udvikle både vores miljø og den enkelte. Det er Johannes et godt eksempel på, og vi er stolte over, at både spillere og trænere fra FCN kan udvikle sig til at få nogle unikke muligheder uden for landets grænser.

– Johannes har fået en af disse unikke muligheder, og vi forstår, at han ønsker at forfølge den. Han har aldrig lagt skjul på, at der skulle noget helt særligt til, hvis han skulle overveje at forlade FCN, og da vi samtidig bliver godt kompenseret, kan Johannes nu indfri drømmen om at prøve sig selv af på en af de største scener. Samtidig er det et stort skulderklap til både Johannes’ hårde arbejde, den dygtige stab omkring holdet, miljøet i FCN og hele organisationens dedikation til talentudvikling.

– Der er så mange i organisationen, der har en andel i den udvikling, vi ser hos vores trænere og spillere. Med Johannes stod det helt klart, at det var et helt særligt trænertalent, vi havde fundet, og nu kan han så tage skridtet til internationalt niveau. Det kan alle, der har bidraget til Johannes’ udvikling gennem årene, med rette være stolte over – og ikke mindst Johannes selv og den dygtige stab, der vil føre det flotte arbejde videre.

 

Phil Radley, Director of Football i FC Nordsjælland:

– Johannes har gjort et flot stykke arbejde gennem alle sine år i FCN – senest som Superliga-cheftræner, hvor Johannes’ hårde arbejde og et stærkt, ambitiøst team omkring ham har haft en vigtig del af æren for, at hans udvikling er gået så imponerende hurtigt. I begyndelsen af sæsonen stod det hurtigt klart for os, at dette hold var noget særligt, og Johannes har med sin stab formået at få et team af meget målrettede spillere til at levere på højt niveau i både Europa og de danske turneringer.

– Vi har haft et par fantastiske sæsoner, der har givet nogle helt særlige oplevelser sammen med vores fans. Det vil vi gerne bygge videre på, og vi har et rigtig stærkt fundament. Samtidig er vi også bevidste om, at der nu skal bygges nyt på det fundament, hvor der er plads til, at nye, dygtige spillere kan træde frem på scenen og løfte sig selv og hinanden. Det arbejde begynder efter en velfortjent ferie til spillerne, og vi har tillid til, at vi vil annoncere en stærk løsning på trænerfronten, når opstarten sparkes i gang.

 

Johannes Hoff Thorup:

– Jeg er meget taknemmelig for at have været en del af FC Nordsjælland. Her i klubben er der ikke nogen, der shiner alene. Vi er sammen om tingene, og det er fællesskabets fortjeneste, når der er spillere – eller en træner – der får muligheden for at prøve sig selv af på en international hylde.

– Det er selvfølgelig en stor mulighed, og det er derfor, at jeg tager springet ud i det. Jeg håber, at det også er sådan, folk vil se på mit skifte, for FCN er virkelig fantastisk på alle punkter. Da jeg startede som U14-træner, troede jeg, at jeg havde en rigtig fin idé om, hvordan man skulle drive et fodboldhold. Så fandt jeg ud af, at der var virkelig meget arbejde foran mig, og at jeg virkelig skulle lytte til dem omkring mig. Det tog noget tid for mig at finde ro i de ting, jeg måske ikke var klar over – og at bruge de mange dygtige mennesker omkring mig.

– Det er noget af det, jeg har sat allermest pris på, og som har fyldt allermest. At være omgivet af så mange dygtige personer – og at lære mig selv at bruge dem så meget som muligt. Det har også gjort, at jeg har følt en virkelig fed forbindelse til alle omkring mig. Når vi har vundet, så er det ikke mig eller spillerne. Så er det os alle sammen, der har vundet kampene sammen. Og tabt dem sammen.

– Jeg håber, at folk sætter pris på den udvikling, klubben er inde i, hvor vi forsøger at være ambitiøse på vores helt egen måde. Det er fantastisk at kunne mærke, at fansene finder stolthed i mange forskellige ting, fordi FCN har så mange forskellige facetter. Jeg har hele vejen igennem haft fornemmelsen af, at fansene virkelig fornemmer det her projekt, og hvad det handler om. At de er lige så stolte over at se det her FC Nordsjælland-hold med unge spillere fra akademierne, der gør alt, hvad de kan for at udvikle sig og for at vinde. Det har været helt enormt spændende at være en del af. Tusind tak for alle årene, alle oplevelserne, alle relationerne – og for alt det har givet mig.