Friskhed og fokus på slutspurten

10.05.2024 09:00

Superliga-sæsonen 2023/24 nærmer sig med hastige skridt sin afslutning. Kun fire kampe resterer af en historisk tæt Superliga, hvor alt stadig er på spil - både i toppen og i bunden. 

Det har været en lang sæson for FC Nordsjælland, der udover Superligaen ligeledes har haft store oplevelser i et Europæisk gruppespil og for andet år i streg spillede sig frem til semifinalen i Pokalturneringen.

Så hvordan sikrer man, at trætheden ikke bliver et tema i en meget afgørende slutfase - både fysisk og mentalt. 

Det har vi talt med Superliga-holdets fysiske træner, Anders Lund og mentaltræner Troels Thorsteinsson om.

Anders Lund, fysisk træner

- Vi nærmer os sæsonens afslutning efter en lang række af kampe, men vores tilgang til træning forbliver uændret. Vi er overbeviste om, at vores træningsmetoder ikke alene gavner spillerne på lang sigt, men også bidrager til at nedsætte risikoen for skader - Generelt står vi stærkt. Skadesfrekvensen er lav, og det styrker vores overbevisning om, at vi har en spillertrup, der er konkurrencedygtig fra alle vinkler. - Vores spillere har været igennem en intens sæson med krævende træningssessioner uge efter uge. Selvom vi til tider skruer ned for intensiteten op til kampdage, kompromitterer vi ikke med topniveauet i vores træningspas. - Spillerne er robuste, og vi mener, at vores træning forbereder dem til at håndtere en lang sæson. Skader kan altid forekomme, men vi har været heldige (og måske gode) at undgå mange. - Så jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til de resterende kampe. Vores spillere virker friske og klar til at angribe de sidste kampe med fuld fart.

Troels Thorsteinsson, mentaltræner

- Grundlæggende gør vi det samme, som vi hele tiden har gjort. Vi tjekker dagligt ind med spillerne ift. hvor de er. Og lige nu siger drengene, at det hele føles godt - og ligegyldigt hvem vi spiller mod og hvor vi spiller henne, så synes vi, at vi har gode chancer. - Vi har noget momentum og noget friskhed i forhold til efteråret, hvor vi spiller 31 kampe i modsætning til de 18 kampe, vi ender med her i foråret. Og den friskhed klæder os, og vi har brug for den i vores spil. Så lige nu synes vi, at det ser godt ud. Men vi er meget opmærksomme på, at vi skal holde fast i momentummet. - Jeg stikker typisk fingeren i jorden hos nogle fra anførergruppen og hører, hvad deres indtryk er. Og før der kommer nogen synlige tegn på, at vi mangler overskuddet og energien, så gør vi egentlig bare, hvad vi har gjort i hele sæsonen. Vi tager stilling til, hvor meget vi har, og hvad vi kan gøre for at få så meget som muligt. Så ikke mange ændringer lige nu, hvor det ser godt ud. - Et momentum spillemæssigt kan både være positivt for spillet på banen og mentalt i hverdagen. Og det er i hvert fald nemmere at håndtere den træthed, der er, fordi det på en eller anden måde er positivt, hvad vi går igennem for tiden. Så derfor er drengene mere modtagelige over for gode råd og anbefalinger. Og de har helt automatisk endnu større lyst til at gøre det. - Lige nu ser det godt ud. Det klæder os at være dem, der jagter. Det klæder vores spil og vores tilgang til det. Det med at være lidt mere ubekymrede omkring det, det kan drengene godt lide. Så må vi se, om der noget, der sniger sig ind mentalt, men lige nu ser det ikke sådan ud. Men sker det, så arbejder vi selvfølgelig med det. Men det er også en balance i ikke at italesætte noget, der ikke er der endnu. For så kan man være med til at forstærke det. - Mine forventninger er, at vi i hverdagen tager én dag ad gangen. Det har vi italesat for spillerne i denne her uge. Der er rigtig mange, der kigger frem mod Silkeborg søndag og Brøndby onsdag, men vi kigger bare én dag ad gangen. Det skal vi gøre resten af sæsonen og så må vi se, hvor det bærer os hen. På søndag skal vi forsøge at udbygge den gode stime, når Silkeborg kommer på besøg i Right to Dream Park. Du kan sikre dig en billet til kampen her 👇

Billet.fcn.dk