Foto: Frederikke Jensen / Gonzales Sports Photo

Fem stjerner: Drengeakademiets højeste score nogensinde

24.05.2024 13:00

FC Nordsjælland er for fjerde gang i streg blevet tildelt de maksimale fem stjerner i DBU’s vurdering af klubbernes talentudviklingsmiljøer. Den samlede score er tilmed akademiets højeste nogensinde.

For to år siden tildelte DBU en score på 95,78 ud af 100 til FCN-akademiet på drengesiden. En score, som denne gang er blevet forbedret til 96,15 og for fjerde gang i træk udløser de maksimale fem stjerner.

Det er dermed den højeste score nogensinde til drengedelen af FC Nordsjællands akademi i Farum.

DBU’s tildeling er baseret på en analyse af syv forskellige parametre, og FCN-akademiet scorer højest af alle på tre af disse. På de sidste fire parametre har DBU placeret FCN på henholdsvis tre andenpladser og en tredjeplads.

– Det er glædeligt, at vi endnu en gang går frem, og det er også det, vi selv oplever i hverdagen, fortæller akademidirektør Juan José Jacob Peñalver.

– Talentudvikling er en helt central del af FC Nordsjællands DNA, og der bliver arbejdet stenhårdt i alle hjørner af klubben og organisationen, hvor alle er klar til at byde ind og hjælpe. Det gør, at vi kan blive ved med at hæve niveauet – og vi har fortsat store ambitioner om at blive endnu bedre. Derfor har vi også netop udviklet en ny, treårig strategi for akademiet – både for drenge og piger – der skal hjælpe os med at løfte det hele yderligere. Der er allerede en række nye initiativer i gang, og endnu flere vil følge.

– DBU’s analyse indeholder blandt andet den såkaldte ’produktivitet’. Her kigger man på, hvor mange spillere akademiet udvikler til seniorniveau, og det er derfor glædeligt at se, at vi endnu en gang ligger nr. 1 på det parameter. Én ting er, at vi bestræber os på at kigge holistisk på de unge mennesker og deres udvikling, men rent fodboldmæssigt handler vores job på akademiet om at uddanne spillere og gøre dem klar til at spille i både Superligaen, Kvindeligaen og på endnu højere niveau.

– Det er vi allerede rigtig dygtige til, og vi har fortsat meget stort fokus på at gøre afstanden mellem akademiet og førsteholdene så lille som mulig og derved gøre vores talentfulde akademispillere endnu bedre klar til at tage skridtet til Superligaen eller Kvindeligaen.

– Selvom vi for fjerde gang i træk er blevet tildelt fem stjerner, så betyder det ikke, at vi stiller os tilfredse med det. Sammen med vores dygtige trænere, specialister og medarbejdere i hele organisationen vil vi fortsætte med at optimere vores setup og stræbe efter at blive endnu bedre.

– Der er en rigtig positiv udvikling i talentudviklingen herhjemme, hvor vi sammen løfter dansk fodbold til glæde for os alle. Det hilser vi meget velkomment, og vi kan i hvert fald love, at vi fortsat vil gøre alt, hvad vi kan, for konstant at udvikle vores miljø og blive endnu stærkere.

 

DBU’s tildeling af stjerner er baseret på en analyse af følgende parametre:

– Strategi

– Organisation, Struktur, HR

– Holdudvikling

– Uddannelse & Individuel udvikling

– Rekruttering & scouting

– Faciliteter

– Produktivitet