Sidste uge for U19: Nu skal mesterskabet afgøres

21.06.2024 12:31

Kvindeliga-holdet var i lørdags det danske mesterskab for første gang i FC Nordsjællands historie og i onsdags satte de punktummet på en helt vild sæson ved at vinde Gjensidige Kvindepokalen og sikre sig "The Double.

I weekenden er det så tid til, at vores pigeungdomshold på akademiet skal spille den sidste kamp i sæsonen. U16-pigerne har allerede sikret sig "The Double" ved mesterskabet og pokaltitlen, men på søndag får de overrakt de velfortjente medaljer i Right to Dream Park. U19-pigerne har været en del af en spændende hjemmelige liga, hvor flere hold har budt sig til, men med en sejr på søndag sikrer de sig også guldmedaljerne og det danske mesterskab.

Det er Team OdenseQ, der kommer på besøg i Right to Dream Park på søndag, og der er kickoff kl. 13. Der er fri adgang for fans på stadion og U16-pigerne spiller 15:30 mod selvsamme Team OdenseQ, hvorfor der er mulighed for at nyde en fantastisk dag i Right to Dream Park. U14-pigerne har også på overbevisende vis vundet Ligaen med 13 sejre i 13 kampe, og de spiller kl. 12 på bane 4, hvor de også vil få overrakt guldmedaljer.

Vi har igen taget en snak med U19-pigernes cheftræner, Emil Aske Strand Hansen, inden det spændende og afgørende opgør, der venter på søndag i Right to Dream Park.

U19-piger

Emil Aske Strand Hansen kom til i sommer, hvorfor det er første sæson, han har stået i spidsen for U19-pigerne, og nu ser han og resten af holdet ind i en kamp, hvor de selv kan afgøre mesterskabet.

- Det vil betyde rigtig meget for os at vinde det danske mesterskab. Det vil være en bekræftelse af, at vi over en hel sæson har præsteret og klaret det rigtig godt. Der har også været en kæmpe udvikling i vores spil, hvor vi har udviklet os til at være det bedste hold i ligaen i min optik. Så det vil være guleroden for alt det hårde arbejde, vi har lagt i det år, hvis vi vinder på søndag.

- Det er et kæmpe statement, vi sender til resten af fodbold Danmark i forhold til, når vi kigger på akademiarbejdet. U16 er også blevet danske mestre og vundet pokalen og Kvindeliga-holdet har lige vundet The Double, så jeg synes, at en sejr og mesterskab på søndag vil fuldende det hele for klubben.

U19-pigerne har i de forgangne uger været førerholdet i U19 Ligaen, hvor de har stået over for to svære kampe mod Fortuna Hjørring hjemme og Kolding IF ude. Emil Aske Strand Hansen fortæller, at det var to svære kampe, hvor nervøsiteten spillede en større rolle end normalt.

- Kampen mod Fortuna Hjørring var en kamp, hvor vi egentlig dominerede og havde mest boldbesiddelse. Jeg syntes, vi var det bedste hold på banen. De fik både reduceret og udlignet, efter vi ellers var kommet foran 2-0, inden for fire minutter, hvor man godt kunne se, at pigerne blev lidt nervøse.

- Vi gik dog til pause foran 4-2 og snakkede om, at det var vigtigt at holde fast i vores høje koncentrationsniveau, selvom vi var foran. I fodbold bliver du straffet på personlige fejl, og det skal pigerne også lære i forhold til game management og hvordan vi skal styre kampene – også når vi er foran.

- Men vi var i kontrol i kampen, og vi fik også vist, at vi kunne finde ud af at spille med tempo i anden halvleg. Vi flyttede bolden hurtigt og godt, og det blev aldrig rigtig usikkert, at vi ville vinde den kamp.

- Vi møder Kolding IF på bagkant af, at de havde været inde i en sindssyg god stime, hvor de både havde slået AGF, Brøndby og HB Køge, men så i ugen op til vores kamp havde tabt til Team OdenseQ. Så vi tog derover velvidende at det nok ville blive en svær kamp, hvor det krævede 100 procent fokus fra start.

- Bare på udviklingen i de to kampe mod Fortuna Hjørring og Kolding IF er pigerne blevet rigtige gode til, at vi i kampens første 10-15 minutter sørger for, at vi styrer det. Vi var skarpe til at vinde vores dueller, og vi var gode i spillet omkring andenboldene. Vi fik presset Kolding fint. Vi havde lidt problemer i starten af kampen, hvor den vippede lidt frem og tilbage, men heldigvis fik vi scoret til både 1 og 2-0. Og så kørte vi den stille og roligt hjem derfra.

- Generelt var det en rigtig god præstation, hvor vi både fik ændret rigtig meget i kampen i forhold til vores formationer i opbygningsspillet og i presset. Det viser, at vi er et rigtig godt sted lige nu, hvor pigernes fodboldforståelse og spilintelligens hele tiden udvikler sig.

Kampen på søndag er en god læring for pigerne, der skal lære at spille kampe, hvor meget er på spil, påpeger Emil Aske Strand Hansen.

- Vores fokus på søndag er, at vi skal sigte og gå benhårdt efter at spille vores spil. Vi skal ikke spille efter resultatet. Vi skal ramme en præstation, der er på samme høje niveau, som vi har ramt i de andre kampe i løbet af foråret. Vi har snakket meget med pigerne om, at det er okay, at de føler en nervøsitet omkring de her kampe, men de skal øve sig i det og få det bedste ud af følelsen.

- Når de på sigt forhåbentlig rykker op i Kvindeligaen og muligvis skal spille Champions League, landskampe og andre store kampe, så vil de formentlig have den samme følelse i kroppen. Så det er også en øvelse i at lære at håndtere den følelse, mens man spiller.

Emil Aske Strand Hansen har gennem hele sæsonen snakket om, hvor fedt det er at se alle de unge piger, der både har taget turen fra U19 op til Kvindeligaen, men også fra U16 op til U19. Søndag er hele kulminationen af alt det hårde arbejde, når FC Nordsjælland potentielt tager guldet både på U14, U16, U19 og Kvindeligaen.

- Den her sæson siger meget om klubbens talentudvikling og den måde, vi arbejder med spillerne på. Det er klart, at det er en fordel for os, at vi har en gennemgående spillestil for alle holdene. Det ændrer ikke noget, om du er U14, U16, U19 eller Kvindeliga-spiller, da det er den samme måde, vi spiller. Og det gør transitionen nemmere hele vejen op.

- Vi har i denne sæson set, at vi har kunne rykke mange spillere op i Kvindeliga-truppen samtidig med, at vi også har præsteret U19, U16 og hele vejen ned. Og det gør bare, at vi har så mange dygtige spillere, der udvikler sig hver dag, da de er en del af et miljø, hvor de presser hinanden på den gode måde.

- Vi har en kæmpe talentmasse, der udfordrer hinanden, så vi alle sammen bliver bedre, da det også stiller højere krav til os trænere. Vi har fokus på, at vi alle hele tiden bliver bedre, og det er dét, jeg synes, at vi ser manifesteringen af nu, når vi både ser på, hvor mange der træner op og samtidig være med i toppen af ungdomsrækkerne.