De unge drenge på træningslejren

09.07.2024 15:30

FC Nordsjællands U19-hold er flot repræsenteret på sommerens træningslejr i Holland, da vi har seks med fra U19 i hele opstarten. Derudover har vi også Andreas Søndenbroe med fra U17-holdet, der er en del af den stærke målmandsgruppe, der er med på træningslejren - dem kan du blive klogere på her. 

Denne sommer er det Noah Markmann, Villum Berthelsen, Justin Janssen, Juho Lähteenmäki, Markus Walker, Caleb Yirenkyi og Andreas Søndenbroe, der har sluttet sig til Superliga-holdet og er rejst med til Holland. Flere af dem har været med på træningslejr før, men for tre af dem er det første gang, de prøver kræfter med en Superliga-træningslejr.

Formålet er, at de unge drenge får nogle værdifulde erfaringer i, hvad det vil sige at være Superliga-spiller, og samtidig får muligheden for at opleve, hvad det kræver.

Vi er nu en uge inde i sommerens træningslejr, og vi har derfor taget en snak med de unge drenge om, hvordan det er at være med på træningslejren og hvad de lærer på sådan en tur her.

Noah Markmann

17-årige Noah Markmann er den mest rutineret af de unge drenge, når det kommer til at være med på Superliga-holdets træningslejr. Det er nemlig den unge forsvarsspillers fjerde træningslejr. - Det betyder meget for os unge at komme med på de her træningslejre. Det er en fed anerkendelse af det, man har præsteret på U19, og det er også et signal om, at klubben tror på en. Derudover er det jo bare fedt at være med, da niveauet og tempoet er så højt. - Seniorfodbold er jo det næste step for os på U19, så det er fedt at få en smagsprøve på, hvad det vil sige på sådan en træningslejr her. Man skal hele tiden være klar på det her niveau, og det kan godt være en ret stor udfordring, da tempoet er noget andet. -Jeg kan huske den første træningslejr, jeg var med på, hvor det hele var nyt og nervøsiteten var også en anden, men nu har jeg prøvet det en del gange, hvorfor jeg slapper mere af i det. Det hele bliver lidt naturligt over tid, da det bliver ens hverdag.

Villum Berthelsen

17-årige Villum Berthelsen er en af tre U19-spillere, der er med på en Superliga-træningslejr for anden gang. Den unge midtbanespiller var også med på seneste træningslejr i San Diego, og glæder sig over at have fået muligheden igen. - Det er anden gang, jeg er med på en Superliga-træningslejr, og jeg synes, det er utrolig fedt. Jeg lærer noget hver dag, og de ældre er rigtig gode til at tage hånd om os unge. - Det handler om at vænne sig til tempoet og den højere kvalitet i spillet, så jeg suger så meget til mig som muligt. Der bliver stillet højere krav, end jeg måske er vant til, og tempoet er skruet i vejret, så det er fedt at prøve. - Den største forskel mellem en træning på U19 og en træning med Superliga-holdet er helt klart intensiteten. Intensiteten i duellerne og alle aktionerne er noget højere, og så er tempoet med og uden bolden også skruet op.