Fønsskov Olsen efter FCM: Et rigtig godt tegn

27.07.2024 17:30

Lørdag eftermiddag fik vi besøg af de forsvarende mestre fra FC Midtjylland i Right to Dream Park, og det blev traditionen tro en medrivende og intens kamp.

Sommeren viste sig i dagens anledning fra sin flotte side, da de 4.500 fans kunne nyde underholdende fodbold på en solbeskinnede Right to Dream Park.

De fremmødte fans blev allerede godt underholdt i kampens første halvleg, da Conrad Harder fik nettet til at blafre i FC Midtjylland-målet to gange i løbet af de første 45 minutter. Dog måtte Andreas Hansen også se sig passere to gange i første halvleg, hvorfor vi gik til pause med resultatet 2-2.

På trods af høj intensitet og en afslutning på overliggeren af Marcus Ingvartsen i anden halvleg blev der ikke scoret flere mål i opgøret, hvorfor begge hold måtte se sig til takke med et enkelt point.

Vi har derfor fire point efter sæsonens to første kampe, og cheftræner Jens Fønsskov Olsen påpegede, at det nok var okay med en pointdeler efter dagens kamp.

- Det var en levende fodboldkamp, som det så ofte er, når vi møder FC Midtjylland. Det er to hold med hver deres stil, hvorfor det ofte bliver en meget medrivende kamp, hvor begge mandskaber kæmper for overtaget, og det så vi også i dag.

- Det var en til tider åben og seværdig affære, hvor begge hold havde deres overtag i perioder. Vi havde i perioder FC Midtjylland nede i sækken, og omvendt havde de også os presset i bund i nogle perioder. Så jeg synes alt andet lige, når jeg lige har trukket vejret og pulsen har lagt sig, at det var okay, at kampen blev uafgjort.

En fysisk hård kamp

Vi havde i optakten til dagens kamp fokus på, hvordan holdet i hele opstarten har arbejdet på at komme i den bedst mulige fysiske forfatning frem mod sæsonstarten i 3F Superligaen. Den fysiske forfatning blev for alvor testet i dag mod et stærkt fysisk hold fra FC Midtjylland, og cheftræneren var tilfreds med, hvad han så fra spillerne i dag. - Drengene har arbejdet hårdt for at være klar til en hård Superliga-start og vores dygtige stab har været gode til at skabe de bedste forudsætninger for spillerne. Det var en varm dag i Right to Dream Park. Kunstgræsset suger varmen til sig og kraften ud af stængerne på spillerne, men vi så vores drenge arbejde rigtig hårdt i dag. Og de gjorde det virkelig flot i 94 minutter. - Jeg er også meget tilfreds med indsatsen både fysisk og mentalt for vores indskiftere i dag. Det var ikke nemt at komme ind i en kamp som den i dag, da intensiteten var så høj, så jeg syntes, at vi klarede det flot på de fysiske parametre. - Vi møder i dag et hold, der er kendt for at spille med høj energi, løbevillighed, power og fysik, så det var også en god test for at se, hvor vi stod i forhold til det i en tidlig del af sæsonen.

"Vi går en flot sæson i møde"

- Der har måske været nogle, som har været i tvivl om, hvor vi stod, da vi har sagt farvel til nogle rigtige dygtige spillere, men jeg står med en rigtig god følelse efter de her to første kampe. Dét, at vi i så store perioder af kampen i dag mod de forsvarende mestre kan være spilstyrende og ligne os selv i presspillet, intensiteten og spillet med bolden, er for mig et rigtig godt tegn. Jeg er rigtig glad, fyldt med motivation og har en stor tro på, at vi går en rigtig flot sæson i møde. - Jeg glæder mig til at komme til Vejle igen. Jeg synes, det er en meget kompetent modstander. Det er et velorganiseret hold, der er svære at nedbryde og spille mod. Jeg kan også huske sidste gang, vi var i Vejle, hvor det blev 0-0 med meget få chancer, så vi ser frem mod en kamp, hvor vi virkelig skal være struktureret, spille med stor fokus og udnytte de muligheder, der byder sig. Omvendt skal vi også passe på i den anden ende af banen, da vi har set Onugkha begynde sæsonen rigtig stærkt.