Fønsskov Olsen efter den sidste test: Kan ikke blive fredag hurtigt nok

12.07.2024 15:00

Punktummet for sommerens Superliga-træningslejr blev i dag sat, da vi mødte FC Twente i det der skulle havde været to træningskampe. På grund af et voldsomt uvejr blev dagens anden kamp afbrudt efter 20 minutter, hvorfor det kun blev til en hel kamp plus tyve minutter i anden kamp i dag, der dog var præget af en meget regnvåd bane.

FC Twente endte i sidste sæson på tredjepladsen i Æresdivisionen, hvorfor der igen var en god træningskampe i sigte på en flot bane i det hollandske. Kampen var som forventet meget præget af, at det var to hold, der gerne ville være spilstyrende, hvilket gjorde det til en underholdene kamp med chancer i begge ender.

På trods af gode chancer i begge ender var det FC Twente, der efter 25 minutters spil fik åbnet målscoringen i kampen. Der blev ikke scoret flere mål i anden halvleg, hvorfor vi gik til pause nede med 1-0.

I anden halvleg blev spillet mere påvirket af det voldsomme regnvejr, der havde stået på i en time op til kampen og under hele første halvleg. Vandputter lagde sig rundt omkring på banen og spillet blev lidt mere uforudsigeligt. Men på trods af svære forhold formåede begge hold at holde et højt tempo i kampen. Et kvarter inde i anden halvleg fik FC Twente udbygget deres føring, men vi fortsatte med at presse på. Fem minutter før slutfløjt fik vi endelig netmaskerne til at blafre bag Twente-målmanden, da Oliver Antman kom først på en løs bold og sikkert sparkede bolden ind til slutresultatet 2-1.

Cheftræner, Jens Fønsskov Olsen, fortalte efter kampen, at han gerne havde ønsket, at vi havde trukket os sejrsrigt ud af kampen, selvom der er elementer han er ret godt tilfreds med.

- Jeg har faktisk en ret god følelse efter kampen. Jeg er selvfølgelig ikke helt glad og tilfreds, da vi altid gerne vil vinde. Men man skal også se det i en kontekst af, at vi møder et hold, der blev nummer tre i Æresdivisionen og skal ud at spille kvalifikation til Champions League, som stillede meget tæt på stærkeste opstilling i dag.

- Det sætter lidt vores præstation i relief, da vi havde nogle rigtige gode perioder. Jeg syntes, at vi forsvarede os rigtig godt – både højt og lavt på banen. Vi vandt bolden gode steder på banen, hvor vi havde mulighed for at spille direkte mod deres mål. Vi var måske en smule for ivrige og manglede den sidste kvalitet og kynisme for at gøre chancerne helt store.

"Vi manglede at få sat den sidste aflevering"

- Jeg syntes, vi var gode på bolden i første halvleg, hvor vi fik sat nogle gode positioner og ramte dem godt i mellemrummene, men manglede at få sat den sidste aflevering for at blive rigtige farlige og få overtaget ud af situationerne. - Jeg havde gerne ønsket, at vi var lidt bedre i vores balance i første halvleg. Twente var utrolig hurtige fremad i banen, og fik sat et tryk ind på os der. Vi måtte derfor arbejde lidt ekstra hårdt i vores tilbageløb, og det gjorde drengene på flot vis. - Anden halvleg var også helt ok. Vi var fine på bolden, men jeg havde gerne set, at vi havde spillet med lidt mere tålmodighed i nogle af faserne. Vi skabte et par store chancer via nogle tidlige indlæg, som vi har haft arbejdet lidt med. Så jeg er fint tilfreds med dagens præstation.

Vejret satte sit præg på kampen 🌧

- Vejret påvirkede selvfølgelig på den måde, at vi er et hold, der gerne vil spille med nogle kompakte positioner og med mange afleveringer i holdet, og det var lidt sværere, når der lå den mængde vand på banen. Banen blev lidt langsommere og noget mere uforudsigelig, og det var selvfølgelig ærgerligt. - Vi har haft overvejende godt vejr her på træningslejren, og så er det jo selvfølgelig superærgerligt, at begge kampe er blevet afviklet under nogle lidt anderledes forhold. Man skal kunne spille under alle forhold, og det syntes jeg faktisk, at drengene lykkedes med at gøre på fin vis i begge kampe.