Hoff Thorup efter Club Tijuana: Mange positive ting at se

18.01.2024 01:04

Onsdag aften dansk tid var det blevet tid til at spille vinteropstartens anden træningskamp. Denne gang foregik det dog under varmere himmelstrøg i San Diego, hvor modstanderen var mexicanske Club Tijuana Xoloitzcuintles de Caliente.

Club Tijuana Xoloitzcuintles de Caliente spillede i den forgangne weekend deres første kamp i den hjemmelige liga i 2024, hvorfor det var en mexicansk mandskab, der også roterede på mange positioner og kom ind til kampen i form. Det ændrede dog ikke på, at FC Nordsjælland fra start til slut viste sig som det bedste hold.

Efter en overbevisende første halvleg gik vi til pause foran 2-0, og på samme måde som vi så i weekendens træningskamp mod B93, var det tid til 11 nye spillere fra 2. halvlegs start. Dette ændrede dog ikke på kampbilledet, og vi vandt kampen 5-0.

Johannes Hoff Thorup påpegede, at der både var gode og mindre gode ting at tage med fra kampen.

- Det var en kamp mod et anderledes hold, end det vi er vant til at møde. Det var et ganske fint hold på bolden, hvilket også gav os nogle udfordringer i presset, da de fik spillet sig rundt om vores pres, hvis vi ikke lige var afstemte eller koordineret godt nok. Det betød så også, at vi i perioder fik løbet nogle meter, da vi ikke var skarpe nok.

- Men når det så også er sagt, er det heller ikke mange chancer, de kommer til – hvis de overhovedet har nogen. Så det var mest i den første del af vores presspil, hvor vi løb ind i nogle udfordringer. Det var meget sjovt at spille mod. Og dertil deres meget mandsorienteret pres, der udfordrede os til tider, men selvfølgelig også gav os nogle store rum at spille i, når det lykkedes os at spille ud af presset. Jeg syntes derfor, at der både var gode og nogle mindre gode ting.

"Det fylder en del, at vi skal arbejde i et højt tempo så meget som muligt her i opstarten, men det vi også skal træne er, at vi nogle gange skal gå ned i tempo for så at kunne accelerere det igen."

Johannes Hoff Thorup

Der er nu gået tre dagen, siden holdet rejste mod den amerikanske vestkyst og påbegyndte den to uger lange træningslejr, og Johannes Hoff Thorup så i gårsdagens kamp mange gode eksempler på de ting, der skal arbejdes med i opstarten.

- Det fylder en del, at vi skal arbejde i et højt tempo så meget som muligt her i opstarten, men det vi også skal træne er, at vi nogle gange skal gå ned i tempo for så at kunne accelerere det igen. Og der havde vi igen i dag gode og lidt mindre gode perioder. Det som har fyldt mest hos os er vores opbygnings- og gennembrudsspil, hvor vi så virkelige fine tendenser ved de to første mål, hvor de to første mål i anden halvleg også er på et højt niveau. Så det syntes jeg, var rigtig positivt at se.

- Jeg vil også sige, at de første 25 minutter i første halvleg var rigtige gode, og jeg synes også, at store dele af anden halvleg var på et godt niveau på bolden. Så det var positivt og dejligt at se.

Store dele af truppen kom i spil i gårsdagens træningskamp, hvilket cheftræneren forklarer er vigtigt.

- Det er vigtigt for os at bruge hele truppen. Dels fordi, vi godt kan se, at der er nogle spillere, som skal til at tage nogle skridt og rykke tættere på Superliga-holdet – hvis ikke startere, så skal de i hvert fald være tæt på. Dertil skal vi selvfølgelig også give tid til nogle af vores yngre kræfter, der skal ind og snuse til det her, og der kom vi hele paletten rundt i dag. Vi fik både spillet vores stamme ind i rytme og lidt tættere på det, mens vi også fik givet minutter til nogle af de unge drenge, der er fremtiden for holdet. Så jeg syntes, at vi kom ret godt rundt i dag.

Nu er der for alvor taget hul på træningslejren i San Diego, og Johannes Hoff Thorup glæder sig over forholdene og muligheden for at arbejde og analysere på små detaljer.

- Vi har glædet os til at kunne komme ud at træne en masse, og til at kunne dykke ned i nogle detaljer, hvor vi kan træne nogle specifikke ting. Og det giver de her forhold os alle muligheder for. Forholdene er gode. Vi kan være på banen i lang tid, og har et godt setup omkring banen, hvor vi kan analysere og give feedback lige efter træningen. Så det tilgodeser i den grad det, vi har behov for som gruppe, så jeg klager ikke.