11.01.2024 14:26

Head of Physical Performance Casper Skovgaard beretter om betydningen for en god opstart i vinterkulden, hvor særligt balancegangen mellem den fysiske belastning og hvile er afgørende for, at spillerne står præcis hvor de skal til første betydningsfulde kamp mod Lyngby den 18. februar.

Fredag var vores Superliga-trup tilbage på træningsbanen efter et par ugers juleferie. 
Og med næsten halvanden måneds opstart inden den første kampe af betydning, er det vigtigt, at træningen doseres millimeter præcist, så man ikke risikerer overbelastning og samtidig sikrer, at spillerne står top tunet, når de søndag den 18. februar går på banen i Right to Dream Park til årets første Superligakamp mod Lyngby. 

Det fortæller Head of Physical Performance på Superligaholdet, Casper Skovgaard

Ideelt set starter spillerne fra det samme udgangspunkt nu. Tavlen er hvisket helt ren og alle spillerne har de samme forudsætninger. Målet i sidste ende er, at spillerne bliver stimuleret maksimalt, så vi ikke har nogle skader og alle er i topform, når sæsonen skydes i gang.

 Det er jo en vekselvirkning mellem, at de får hvile, så de kan komme oven på denne her tunge træningsperiode, som vi udsætter dem for i pre season, men samtidig også bliver stimuleret maksimalt, så musklerne er topfriske.

Han er generelt tilfreds med den form, spillerne er kommet tilbage i. 

- Vi heldigvis et godt sted. Alle de test, vi har lavet og al feedbacken fra spillerne har været fine. Alle er kommet tilbage i en rigtig fin forfatning i forhold til at kunne optimere og lægge på. 

Opstarten i vinterpausen er lang - og i et træningsmæssigt perspektiv er der tid til virkelig at gå i dybden med tingene, lyder det fra Casper Skovgaard. 

- Det bedste ved der her lange opstarter er, at man får spillerne til at indse, at de kan meget mere, end de tror. I tirsdags trænede vi eksempelvis rigtig hårdt. Men hvis vi havde sagt til dem inden, hvad de skulle igennem, så ville de formentlig have vendt om og kørt hjem igen. Men de gennemførte og var ikke engang kørt ud over kanten. 

- Så det der med at være vidne til, at spillerne giver den gas og fortsætter med det hele træningen igennem, det er fedt. Og så gør den lange periode naturligvis, at vi er stand til at bygge mere og mere på løbende. Så jeg er sikker på, at vi kommer til at stå helt skarpt, når vi går på banen mod Lyngby. 

Marcus Ingvartsen

- Det har været dejligt at komme tilbage. Det var tiltrængt med lidt ferie efter det tætte program, vi havde inden nytår. Så kroppen og hovedet lige kunne komme ovenpå igen. - Vi er startet op med et par hårde testdage med forskelligt fokus. Så nu kan vi stille og roligt begynde at træne noget mere fodbold igen. Så det har været nogle fine dage i dejligt koldt vejr, inden vi tager på træningslejr mandag. - Jeg har det lidt ambivalent med en lang pre season. På den ene side vil man gerne hurtigt igang med de rigtige kampe hurtigst muligt, men det er også en periode, hvor man har noget tid til at fokusere på alle de aspekter, man ikke lige når, når sæsonen er igang. Og det her med at få lagt noget på fysisk og samtidig gå ned i detaljerne har vi noget tid til nu. - På det fysiske plan vil jeg gerne bygge på ift. min eksplosivitet og arbejde på mine bevægelser. Og så vil jeg gerne arbejde med mine relationer med midtbanespillerne og dem, der ligger ved siden af mig oppe foran. Jeg har også fokus på mine afslutninger og vigtigst af alt få fundet rytmen og letheden i mit spil. Så det fokuserer jeg meget på i opstarten.

Conrad Harder

- Det har været rigtig dejligt at komme tilbage på banen igen. Man har savnet at spille fodbold i pausen. Men det er selvfølgelig også hårdt. Vi har haft en masse fysiske test, hvor kroppen bliver testet fuldstændigt igennem, så vi kan se, hvad vi er i stand til at yde nu. - Vi bygger på til hver træning. Vi starter ikke blødt ud, men det bliver selvfølgelig mere og mere intenst, som tiden skrider frem. Og den lange pre season gør også, at man kan arbejde og gå i dybden med de små detaljer. Så det er fedt. - Personligt vil jeg gerne bygge på i min afslutningsfase og blive skarpere der. Og så vil jeg generelt også gerne bygge på fysisk med mere styrke i kroppen.