Emmanuel Ogura skifter til Randers FC

18.01.2024 10:30

Fra Farum til Kronjylland. For Emmanuel Ogura byder 2024 på nye omgivelser og muligheder. Den 21-årige målmand skifter således til Randers FC med øjeblikkelig virkning.

Ogura blev den første målmand fra Right to Dream-akademiet i Ghana til at få debut på FC Nordsjællands Superliga-hold. 

Det skete i en hjemmekamp mod FC København i efteråret 2021, hvor en uheldig skadessituation under opvarmningen betød, at den daværende U19-målmand – tidligere end forventet – bogstavelig talt blev kastet for løverne. Efterfølgende vogtede han FCN-målet i yderligere seks Superliga-kampe.

Siden da har Ogura samlet værdifuld erfaring via lejeophold hos 2. Divisionsklubben HIK, og nu venter en god mulighed i Randers FC, hvor der vil være gensyn med Lasso Coulibaly, som er udlejet til det kronjyske frem til sommer.

Sportschef for Supeliga-holdet Jan Laursen ønsker al held og lykke på den videre færd til Emmanuel Ogura, hvis indsats han har sat stor pris på. 

- Vi vil meget gerne takke Ogura for hans indsats igennem årene på både Superliga-holdet og akademiet, hvor hans indsats og person har været vigtigt del af den positive udvikling, vi har været igennem på flere planer.

- Vi har en rigtig stærk gruppe af keepere i Superliga-truppen p.t., og derfor er det en god mulighed for Ogura at blive en del af teamet i Randers og forhåbentlig sætte yderligere skub i udviklingen, som vi glæder os til at følge. Han har allerede i en tidlig alder en del erfaring – både fra Superligaen og fra hans lejeophold i HIK, hvor han har gjort det rigtig godt – så vi ønsker ham alt mulig held og lykke og glæder os til at følge hans videre færd. 

Ogura selv sætter stor pris på den tid, han har haft i FC Nordsjælland og Right to Dream. 

- Jeg er meget taknemmelig for den chance, som Right to Dream og FC Nordsjælland har givet mig. Jeg har fået muligheden for at vise mine evner frem på den store scene, og det er jeg rigtig glad for. 

- Selvom det ikke endte med at gå, som jeg havde håbet på, så har det været en særdeles lærerig tid for mig, og jeg kan bruge mange af de ting, jeg har lært i FC Nordsjælland, i min videre karriere. Mange tak.

- Til slut vil jeg gerne takke hele holdet og ønske dem held og lykke i resten af sæsonen.