Hoff Thorup inden FCK: Det skal sikre os tre point

24.02.2024 10:00

Målrige kampe

Forårssæsonen blev skudt igang med en 3-2 sejr hjemme i Right to Dream Park over Lyngby - og mandag skal der følges op på de gode takter, når vi møder FC København i Parken. 

To hold, der har været gavmilde med målene i de seneste par indbyrdes opgør. 
Der er således scoret 25 mål i de seneste 5 indbyrdes kampe mod FC København. 

Cheftræner Johannes Hoff Thorup udelukker ikke, at mandagens kamp ligeledes kan kaste mange mål af sig - selvom det i udgangspunktet ikke er det, man går efter. 

- Hvis det falder ud til vores fordel, så kan jeg godt leve med, at der kommer mange mål i kampen. Vi stiler selvfølgelig ikke efter at skulle lukke for mange mål ind, men vi er godt klar over nu, at med den måde, som vi forsøger at angribe foråret på, hvor vi godt vil gøre nogle kampe lidt mere åbne, så kan det blive en konsekvens, at vi kommer til at tillade lidt flere chancer imod, end hvad vi tidligere har gjort.

- Det er hele tiden en afvejning - og det er der, at jeg som træner sammen med resten af staben hele tiden skal have fingeren på pulsen vurdere, hvad vi kan tillade os og hvor meget vi skal lukke kampene ned og gøre dem mere kontrollerede. Det er en afvejning, som foregå løbende under en kamp.

En gameplan til tre point 

Én ting er sikkert. Man kommer ikke til at se et FCN-hold, der går på kompromis med spillestilen i Parken på mandag - på trods af, at modstanderen hedder FC København. Det fortæller Johannes Hoff Thorup. 

- Det vil aldrig være i vores interesse at gå ind og spille en kamp på udebane mod FCK og udelukkende gøre det til en defensiv præstation fra os, hvor vi kun spiller efter at neutralisere deres styrker. Det vil aldrig være vores tilgang. Vi vil altid spille vores eget spil - og det er også det, vi har haft succes med mod FCK. Vi anskuer det som enhver anden Superligakamp, som vi vil ud og spille på vores præmisser. 

- Som altid går vi efter at kunne kontrollere kampen med bolden. Vi vil have bolden så meget som overhovedet muligt. Og det vil vi også inde i Parken. Det er en stor og vigtig del af den måde, vi kommer til at angribe kampen på. Så vores tilgang til kampen er, at vi skal spille på vores egne styrker. Og vi skal gøre det så godt kollektivt som overhovedet muligt, for så kan vi se, at vi nok skal få de chancer, vi skal bruge for at kunne vinde en fodboldkamp. Så det er det væsentligste.  

- Og så skal vi være koncentrerede i alle de situationer, der er. Når man møder et godt hold, som FCK er, så er det lige så meget de der situationer, hvor vi synes, at vi har rigtig meget under kontrol, men som lige pludselig kan ændre sig. Derfor har vi stort fokus på, at vi hele tiden skal flytte os sammen. At vi hele tiden skal bevæge os kollektivt. Vi kan ikke koble fra i nogle små momenter, for så kan det gå stærkt lige pludselig. 

Stor respekt for modstanderen

Johannes Hoff Thorup har stor tro på, at mandagens kamp fører tre point med sig. Men han anerkender samtidig, at Parken er et yderst vanskeligt sted at spille mod et top tændt og velspillende FC København-hold. 

- De er et utrolig godt hold. De kan ændre et kampbillede rigtig hurtigt. Og det er noget af det, som vi er mest opmærksomme på, men som selvfølgelig også er sværest at forberede sig på. For de har en virkelig bred trup.

- Og de har mange forskellige typer af spillere på mange positioner. Så de kan spille på flere forskellige måder, alt afhængigt af, hvem de starter med - og hvem, der kommer ind fra bænken.