Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Sports Photo

Jonas Jensen-Abbew solgt til AGF

01.02.2024 22:00

På banerne og i omklædningsrummene i Farum har han bare heddet ”AJ”. Både som akademispiller og i Superliga-truppen.

Det rigtige navn er dog Jonas Jensen-Abbew, og efter flotte præstationer på akademiet – bl.a. med U17-DM-guld til følge – fik han debut i Superligaen i foråret 2021. Han var 18 år gammel, og modstanderen var AGF.

Nu bliver det imidlertid på banerne og i omklædningsrummet hos netop AGF, at der vil blive kaldt på ”AJ”.

FCN og AGF er nemlig blevet enige om en transferovergang, og den nu 21-årige midterforsvarer har skrevet under på en kontrakt med Aarhus-klubben. Det betyder, at Jonas Jensen-Abbew skifter fra Farum til Aarhus med øjeblikkelig virkning.

 

Jan Laursen, sportschef for Superliga-holdet:

- Det er altid vemodigt at sige farvel til gode mennesker og spillere, og ”AJ” har sat et tydeligt aftryk i FCN med sine store kvaliteter både på og uden for kridtstregerne. Han har været igennem vores dygtige akademi og kæmpet sig op på Superliga-holdet, og begge steder har han vist sig som en exceptionel god og loyal holdspiller, der altid sætter holdet først. 

- ”AJ” har over meget lang tid loyalt accepteret at stå i anden række til spilletid. Dét faktum kombineret med at vi har en ekstrem dygtig gruppe af midtstoppere – der i denne sæson har været stærkt medvirkende til, at vi har lukket færrest mål ind af samtlige hold i 3F Superligaen – har gjort, at vi som klub har valgt ikke at stå i vejen for AJ, selvom beslutningen har været svær.

- Samtidig ligger transferen også i tråd med, at vi i dette vindue har ønsket at gøre bedre plads til det meget lovende, unge kuld af akademispillere, der står på spring i både U19- og Superliga-truppen.

 

Phil Radley, Director of Football Operations:

- “AJ” er en ung mand i topklasse. Vi så meget gerne, at han fortsatte i vores miljø, men vi forstår også fuldt ud, at skiftet til AGF giver bedre mulighed for spilletid på den korte bane, og  det glæder vi os over på hans vegne.

- Det har været en fornøjelse at arbejde med ”AJ”, og vi kommer til at savne alt det, han bidrager med både på og uden for banen. Vi ønsker ham alt det bedste fremadrettet.

 

Jonas Jensen-Abbew:

- Det har været en svær beslutning. Det har virkelig ikke været nemt at nå frem til, at jeg skal prøve noget nyt. Jeg har været i FCN i fem år og skabt venskaber for livet. Det har været mit andet hjem, som jeg også sagde, da jeg forlængede min kontrakt. Men for at jeg kan blive ved med at udvikle mig som fodboldspiller igennem spilleminutter, så virker det her som det rigtige skridt lige nu.

- Det er emotionelt for mig at sige farvel, for jeg har mødt så mange gode mennesker, som har hjulpet mig på min vej i FC Nordsjælland. Når jeg kigger tilbage, er det kun gode minder, der popper op. Jeg har oplevet så mange ting og været nærmest jorden rundt til forskellige turneringer og træningslejre. Jeg har virkelig oplevet noget som både fodboldspiller og menneske. Jeg kom som en dreng og tager herfra som en mand – klar til at prøve nye udfordringer.

- Jeg vil gerne takke alle trænere og spillere, som har været en del af min rejse i FCN, for jeg ville ikke kunnet være kommet hertil uden dem. Mange tak, alle sammen.