Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Sports Photo

Ibrahim Osman skifter til Premier League til sommer

10.02.2024 10:00

Drømmen om Premier League lever i mange fodboldspillere. Fra sommer bliver den drøm til virkelighed for Ibrahim Osman, når han skifter til engelske Brighton & Hove Albion FC.

FC Nordsjælland og Premier League-klubben er således enige om en transferaftale, der betyder, at den 19-årige offensivspiller fortsætter i FCN-trøjen sæsonen ud, hvorefter turen går til England og Brighton. Her bliver han holdkammerat med Simon Adingra, som lavede samme skifte i sommeren 2022 og nu viser sine kvaliteter frem på bedste vis i den bedste engelske række.

Ibrahim Osman kom til FC Nordsjælland sidste vinter fra Right to Dream-akademiet i Ghana og gik direkte ind i Superliga-truppen. Debuten kom allerede kort efter, men han har for alvor bidt sig fast i FCN-offensiven i denne sæson, hvor det er blevet til 14 startpladser i 3F Superligaens 17 runder – og ikke mindst europæisk erfaring fra efterårets 10 UEFA Europa Conference League-kampe.

 

Jan Laursen, sportschef for Superliga-holdet:

- Vi er utrolig stolte af denne transfer. Dels fordi det er en af de allerstørste transfers nogensinde i Norden, men nok så vigtigt fordi det er endnu en spiller, der har taget skridtet fra akademiet til Superliga-holdet og nu snart videre til verdens stærkeste liga. Dette skifte er kun blevet muliggjort via en kæmpe indsats af Osman selv samt fantastisk scouting og spillerudvikling af vores mange dygtige medarbejdere i organisationen i både Ghana og Danmark, ligesom der skal der lyde en kæmpe ros til Osmans mange dygtige holdkammerater og trænere m.m.

- Vi havde naturligvis gerne set Osman blive hos os endnu længere end til udgangen af denne sæson, men vi kender efterhånden også mekanismerne. Når interessen bliver så markant fra mange storklubber, som vi har oplevet i dette transfervindue, og når spilleren ser det som et drømmeskifte – sammenholdt med at vi har fået opfyldt både vores økonomiske og ikke mindst timingmæssige krav – så har vi besluttet at gennemføre transferen. Samtidig er det positivt for os som klub at have sikret en stor transfer tidligt på året, da det giver os bedre muligheder for at planlægge og angribe sommerens transfervindue på endnu mere ambitiøs vis.

- Det har været fantastisk at følge Osmans udvikling og se, hvordan han er vokset både som spiller og menneske. Vi glæder os over, at han kan fortsætte den kurve i FC Nordsjælland frem til sommer, inden vi sender ham afsted på et nyt eventyr i en europæisk topklub, ligesom mange andre af vores andre akademispillere har gjort det igennem årene.

 

Phil Radley, Director of Football Operations:

- De færreste er nok klar over, at en vigtig periode af Osmans udvikling foregik under Covid19-epidemien. Det betød, at han i den periode ikke havde mulighed for at besøge FC Nordsjælland og dermed missede en stor del af den sædvanlige, fantastiske forberedelse, Right to Dream-talenterne fra Ghana normalt får med i rygsækken, inden de kommer til Farum. Det gør hans udvikling i FCN endnu mere bemærkelsesværdig, men den har været et resultat af Osmans talent og hårde arbejde kombineret med det fantastiske arbejde og den store støtte fra staben i Right to Dream og FC Nordsjælland.

- I Brighton bliver Osman en del af en særdeles veldrevet klub, og vi er meget stolte over, at han har fået denne mulighed – og har valgt at gribe den. Særligt fordi Brighton har udvist tillid til Osman allerede nu og dermed givet ham mulighed for at fortsætte sin udvikling i FCN sæsonen ud. På den måde kan han komme bedst muligt forberedt til England til sommer og samtidig hjælpe os i en spændende forårssæson med både Superliga og pokalturnering på menuen.

Ibrahim Osman:

- Jeg er utrolig glad og stolt over at have fået denne her mulighed for at komme til Premier League. Det glæder jeg mig naturligvis rigtig meget til, men jeg er også fuldt bevidst om, at mit fokus lige nu er 100 procent på at præstere for FC Nordsjælland frem til sommer. Vi har et vigtigt og spændende forår foran os, og jeg vil give alt for, at vi kan vinde så mange kampe som muligt. Jeg vil bruge hver kamp til at kæmpe for holdet og samtidig bygge på min egen udvikling, så vi kan klare os bedst muligt, og at jeg kan være klar til mit næste kapitel i England, når den tid kommer. Derfor er foråret her i FC Nordsjælland ikke kun vigtigt for os som hold, men også en vigtig mulighed for mig personligt. - ⁠Da jeg kom til FC Nordsjælland fra Right to Dream-akademiet i Ghana, var alt nyt for mig. Jeg skulle lære at falde ind på holdet, ligesom jeg også skulle vænne mig til en ny kultur og et andet miljø ved at komme til Danmark. Og det synes jeg selv, at jeg lykkedes med ret hurtigt. -  ⁠Jeg synes, at jeg har udviklet mig rigtig meget – både som person og på banen. Og nu er denne her mulighed opstået for mig. En mulighed, som jeg er utrolig glad for at have fået. For jeg ved, at jeg kommer et sted hen, der – ligesom her i FCN – giver de unge spillere chancen. Så jeg tror på, at det er et godt næste skridt for mig, hvor jeg kan fortsætte den gode udvikling, jeg har haft både i Ghana og her i Farum. - Jeg er meget taknemmelig for al den hjælp, jeg har fået fra trænerne og spillerne. De har været gode til at skubbe mig i den rigtige retning og guide mig, i forhold til hvilke områder jeg skulle fokusere på, så min udvikling blev så god som mulig. Jeg har jo set, hvad de andre Right to Dream-spillere har opnået. Og det var store sko, der skulle fyldes ud. Kamaldeen, Kudus, Adingra, Nuamah, Diomande for at nævne nogle af dem. De har alle været med til at motivere mig til at give det ekstra for at bevise, hvor god jeg er.