Hoff Thorup efter sidste træningskamp: Kunne ikke ønske en bedre optakt

10.02.2024 17:37

Lørdag eftermiddag skulle de sidste detaljer justeres og formen skulle testes af i vinterens sidste træningskamp, inden det igen går løs i 3F Superligaen på næste søndag, hvor vi får besøg af Lyngby BK i Right to Dream Park.

Dagens træningskamp var mod svenske BK Häcken, der har vores gamle anfører Mikkel Rygaard i truppen. Allerede fra kampens start dominerede vi spillet, og fik også skabt flere gode chancer som første halvleg skred frem, men den sidste skarphed manglede, hvorfor vi gik til pause med stillingen 0-0.

I anden halvleg fik vi hul på bylden, og en kasse af Conrad Harder og to scoringer af Andreas Schjelderup gjorde, at vi vandt kampen 3-0. Det var i store træk en overbevisende præstation, og Johannes Hoff Thorup var også tilfreds med meget af det, han så i dagens kamp.

- Det var en kamp, hvor vi lykkedes med mange af de ting, vi gerne vil. Vores pres var til tider rigtig fint. Dertil var vores spil med bolden godt, hvor vi gerne vil være lidt mere direkte i perioder, og det syntes jeg var dejligt at se. Vi fik både i første og anden halvleg skabt mange chancer, så det var positivt.

- Jeg syntes, at vi i store dele af kampen var rigtige gode, og vi formåede konstant at holde et tryk på modstanderen. Og vi gjorde det med mange forskellige typer chancer, og vi fik også set flere spillere på forskellige positioner, hvorfor vi fik set flere forskellige aspekter af vores spil. Det er svært at forlange ret meget mere, og nu skal vi bare have en rigtig god træningsuge i næste uge og en god forberedelse til kampen på næste søndag, så vi er så skarpe som muligt, når det går løs igen.

Små justeringer i pausen

Alle målene faldt i de første 20 minutter af anden halvleg, og cheftræneren fortæller, at de fik ændret på nogle småting, der viste sig at gøre udfaldet efter pausen.

- Nogle gange er det bare små marginaler, der gør forskellen, og spillerne skal også have et overblik over, hvordan det hele ser ud, og vi gjorde det godt. Det var rigtig mange fine ting i første halvleg, hvor vi med gode bevægelser får skabt mange gode situationer for os selv. Det var ofte bare lige afslutningen, der manglede den sidste skarphed, men det fik vi så i anden halvleg.

- Vi fik talt igennem, hvad det var for nogle småting, der kunne åbne det endnu mere op for os i anden halvleg, og det lykkedes vi så med. Dertil var det også gode individuelle præstationer, der gennem vores kollektiv, får det sat flot op efter pausen.

Fuld fokus på Superligaen

Efter dagens træningskamp hedder næste opgave for Superliga-truppen forårspremieren mod Lyngby BK i Right to Dream Park den 18. februar. Johannes Hoff Thorup påpegede efter opgøret, at vi har haft en god preseason og generelt har fået en god optakt til forårspremieren.

- Jeg synes, vi virker klar. Superligaen er selvfølgelig speciel, og når den starter, så handler det om at være dér og være der fra start af. Men vi kan ikke give os selv en meget bedre optakt, end den vi har fået i dag.

- Vi har heldigvis lidt mere tid, hvilket gør, at vi kan gå mere i dybden med nogle ting, og vi har lidt ekstra træningstid og træningspas, som er rigtig godt, og som vi også har givet udtryk for tidligere, at vi har savnet en smule. Så vi er glade for, at vi har haft muligheden her i opstarten, og det gør også, at jeg synes, vi står et godt sted. Vi har fået meget ud af den her opstart, og derfor er jeg ret fortrøstningsfuld omkring starten af foråret i Superligaen.