Daniel Svensson - FCN's usynlige helt

02.03.2024 10:00

Han går ofte under radaren. Han er ikke den råber højest eller skaber de største overskrifter. 

Men på banen er Daniel Svenssons betydning for måden, FC Nordsjælland vil spille på, af uvurderlig betydning. 

Sådan lyder det fra Johannes Hoff Thorup, Kian Hansen og Jeppe Tverskov, som her sætter ord på “Svennis”, der på sin helt egen, underspillede måde lader spillet på banen tale for ham. 

Johannes Hoff Thorup

- Det er jo indimellem de spillere, som går lidt under radaren, der har den største betydning for, at et fodboldhold kan hænge sammen. Og her er Svensson et godt eksempel. Han er rigtig nødvendig for os, når vi spiller. Han dækker et enormt stort område – især uden bold. Og han kan vinde nogle bolde for os i situationer, hvor vi kan være tæt på at komme under pres. 

- Han er meget forudseende i sit spil uden bold og har mange aktioner i træk, hvilket gør, at han er meget svær at spille forbi. Han kommer ofte tilbage efter en duel eller en situation. Og det er enormt vigtigt, når vi rigtig gerne vil have mange offensive spillere på banen på samme tid. Så er der nogen, som skal kunne dække af. 

- Det er en fornøjelse som træner at have en type som "Svennis", der leverer, uanset hvor man placerer ham. Det er en styrke for en fodboldspiller, at man kan spille hver gang. Og det kan Svensson. Han holder sig enormt godt ved lige og passer på sig selv. Han sørger for, at den krop, han har at spille i, kan holde til meget. Og den kan holde til rigtig, rigtig mange meter, når vi spiller. 

Kian Hansen

- "Svennis" er en spiller, som går meget under radaren. Han er ikke så højtråbende og har ikke så store armbevægelser. Men man er bare aldrig i tvivl om hans kvalitet som fodboldspiller. Han lader fødderne tale. 

- Han er en sindssyg alsidig spiller, som jo nærmest kan dække alle pladser på banen. Derudover har han et kolossalt stort løbepensum og en rigtig god spilforståelse. Så han har en kæmpe betydning for os og den måde, vi gerne vil spille på. 

- Det er en fornøjelse at have en spiller som "Svennis" liggende foran eller ved siden af sig. Han leverer altid 100 procent og sætter store krav til sig selv.