Mød Kvindeliga-holdets assistenttrænere

02.02.2024 15:26

Der er et stort team af specialister bag Kvindeliga-holdet. Sammen arbejder de for, at holdet yder og præsterer bedst muligt. Det gør de blandt andet gennem at instruere og tilrettelægge træningspassene så realistisk som muligt, så de kan overføre træningen til kampsituationer. I videoen kan du se og høre, hvordan de agerer under en træning, da vi fulgte dem i et træningspas på træningslejren i Egypten. 

Herunder kan du læse mere om, hvem de tre trænere er, og hvad deres specifikke rolle er for Kvindeliga-holdet. 

Amy Harrison, Assistenttræner

– Jeg arbejder til dagligt med at være assistenttræner for Kvindeliga-holdet. Jeg er fra Canada, hvor jeg selv har været aktiv som spiller, hvilket blandt andet tog mig til Skotland. Jeg startede min trænerkarriere hjemme i Canada, hvor jeg arbejde med Chris Sargeant, hvilket gav mig muligheden for at komme til FC Nordsjælland for et par år siden snart. – Det har været en god sæson for os indtil videre, hvor vi har fået styr på defensiven i alle områder på banen. I trænerstaben havde vi inden sæsonen stort fokus på, at alle har en rolle at spille i det defensive spil. Det synes jeg virkeligt har været noget, der har vist sig i denne sæson. – Vi forsøger også her i preseason at få set på, hvordan vi kommer til flere chancer, og hvordan vi dernæst får udnyttet dem. Vi vil gerne have bolden meget, så vi skal forsøge at få spillerne til at forstå, hvordan de kan bruge løbene, de tager, på bedst mulig måde – hvilket gerne burde skabe flere muligheder. Som gruppe skal vi derfor søge at gribe de muligheder, vi får.

Oliver Foss, Keepertræner

– Jeg er keepertræner og analytiker hertil også. Jeg har været tilknyttet Kvindeliga-holdet siden i sommer og har været en del af klubben siden sommeren 2022. Jeg har selv spillet divisionsfodbold som keeper, jeg har været i USA på college og spillet i U19-ligaen som ungdomsspiller. Jeg har en kandidatgrad i Sport Management – så fodbold er ret meget af min hverdag. – Vi har en ”Style of Goalkeeping”, hvilket vi tager udgangspunkt i. Vi forsøger at gøre målmandstræningen så situationsbestemt og randomiseret som muligt, hvor vi især gerne vil have randomiserede gentagelser inden for en given situation. Der er nogle forhold, hvor man skal tage stilling til, om det er herrer-, kvinde-, dreng- eller pigetræning samt individuelt, men vi forsøger at køre den røde tråd igennem keepertræningen i klubben. – Vi har en fed kultur i keepergruppen, hvor vi har tre forskellige nationaliteter og tre meget forskellige personligheder. De vil alle hjælpe hinanden, og de kender alle deres individuelle rolle i teamet. De ved dog også, at vi har en plan for dem hver især, hvilket jeg tror på hjælper til, at vi får rykket os hele tiden som gruppe. – Vi ved alle, at vi vil hinanden det bedste, hvilket i høj grad reflekteres i vores kultur. Vi sparrer i høj grad med hinanden, hvor vi ser meget video og analyse. Det er jeg glad for er blevet gjort til et åbent forum, hvor vi kan hjælpe, støtte og være ærlige for hinanden. Jeg putter ikke kun noget ned over hovedet på dem, det er i lige så høj grad en tovejskommunikation.