Amy Harrison efter sejr over Malmø: Vi præsterer på et højt niveau

23.02.2024 18:57

Fredag var det tid til at formen igen skulle testes af, da vores Kvindeliga-hold fik besøg af Malmø FF i næstsidste træningskamp i vinteropstarten. Der var derfor lagt op til en intens skandinavisk duel, hvor vi måtte undvære flere spillere, der er afsted på landsholdsopgaver.

Derfor var der i dagens trup også syv spillere med, der til daglig tørner ud for vores U19-hold, men det gjorde ikke, at niveauet dalede, og vi kunne derfor notere os en sikker 4-0-sejr efter de 90 minutters spil.

Amy Harrison havde styringen i dagens opgør, hvorfor vi tog en snak med hende efter dagens sejr.

Amy Harrison var meget tilfreds med holdets præstation og pointerede, at det var endnu et skridt i den rigtige retning i forhold til de ting, de har arbejdet med i løbet af opstarten. - Jeg tror, at vi i dag så udbyttet af det hårde og detaljerede arbejde i vores spillestil, som vi har arbejdet på i løbet af hele opstarten. Hver uge og hver kamp vi har haft, siden vi startede op igen i det nye år, har været et skridt i retning mod det udtryk, vi gerne vil have på banen. Vi så i dag, at vi har lagt et lag mere på og spillerne forstår vores måde at gøre tingene på, og formår at præstere i vores struktur. - Vi har selvtillid nok til at prøve nye ting af, og vi viste, at vi er en stærk enhed – især i nogle af de defensive aktioner i dag. Dertil så vi også nogle virkelige gode individuelle præstationer samtidig med at vi leverer som en enhed. Det var i store træk en meget dominerende indsats for FC Nordsjælland, men i kampens begyndelse så Malmø FF ud til at kunne udfordre os med deres fysiske tilstedeværelse, men med få justeringer fik Amy Harrison og holdet sat sig tungt på opgøret. - Vi begyndte kampen med at være en smule for usammenhængende i vores pres, hvorfor de kunne spille ind imellem os, men da spillerne begyndte at genkende deres mønstre og finde fodfæste i opgøret, var vi også succesfulde i vores pres. - Og jeg syntes, at vi var skarpe i vores presspil i resten af kampen, hvor vi også formåede at udnytte nogle af vores gode bolderobringer højt oppe på banen til at skabe gode chancer for os selv.

Vi fik til dagens kamp brugt hele truppen, hvorfor der også var en del af vores U19-piger, som kom i aktion og leverede flot. Det glædede også Amy Harrison, der fortæller, at det er et stærkt signal for hele klubbens arbejde fra akademiet til Kvindeliga-holdet. - Det er virkelig fedt at give alle de unge spillere mulighed for at se, hvordan vi gør tingene på Kvindeliga-holdet. Det er en uvurderlig erfaring for vores unge piger at spille mod så konkurrencedygtig en modstander, som vi mødte i dag, og det er fantastisk at se dem sammen med nogle af vores mere erfarne spillere. - Derudover er det også et stærkt signal om hele det fantastiske arbejde, der bliver gjort i klubben, fra pigerne starter på akademiet og hele vejen gennem akademiet. Vi er ved at skabe en genkendelig spillestil, der er DNA’et for alle vores hold, hvilket kampen i dag også er et udtryk for, at vi har lykkes med. Pigerne leverer på et utrolig højt niveau ligegyldig, hvor gamle de er. - Vi har mange talentfulde piger på akademiet, og det bliver virkelig spændende at følge, hvad de og vi kan føre det til.